NŐNEK LENNI KLIMAX KORBAN, avagy A KLIMAX KOR ÉS TÉVESZMÉI
2015. február 10. írta: Kevamaria

NŐNEK LENNI KLIMAX KORBAN, avagy A KLIMAX KOR ÉS TÉVESZMÉI

Korai klimax, hőhullám, hüvelyszárazság, nemiszerv-viszketés lelki okai és a menopauza

venusz.pngA negyven éven felüli nők jelentős részét érinti az a fajta klimax kornak nevezett „rémálom”, melyet a mai materiális orvoslás és a gyógyszeripar betegségként igyekszik bevésni a nők tudatába.                     
Bizonyára sokaknak ismerős a hőhullám, verejtékezés, hüvelyszárazság és a nemiszerv-viszketés kellemetlen érzete, melyeket egy idő után a menstruáció rendszertelenné válása, majd elmaradása követ.
Az elmúlt évtizedek alatt sikeresen be lett kódolva a nők kollektív tudatába, hogy 40 év felett már vénasszonynak, csúnyának és majdhogynem semmire valónak számítanak. Sokak szerint ebben a korban a nő legfeljebb a házimunka elvégzésére (cselédségre), napi 10-12 óra kulimunkára (minimálbérért) és esetleg unokagondozásra felel meg.
A társadalmi rendszer módszeresen, szépen lassan mérgezte meg és rendezte át az emberek elméjében a nőséggel kapcsolatos princípiumokat. Elfelejtettük a férfi és női minőségek eredeti jelentését és helyettük létrehoztunk egy torz világképet, amelyben felcserélődtek a szerepek.

A férfiak gyesre mennek, és sokukat nem zavarja, ha az asszony válik a családfenntartóvá. A nők pedig karriert építenek, vezető beosztásban tetszelegnek, műmellet, műszájat, műkörmöt és műszempillát hordanak, megteremtve ezzel a 21. század műnőjét. Mindezeket figyelembe véve nem csoda, ha asszonytársaim egy része 40-45 éves korukra kiégnek és súlyos önleértékelési érzelmi konfliktusban szenvednek.
A nők többsége még mindig nem érti a női betegségek kialakulásának okát, és gondolkodás helyett inkább ész nélkül szedik a különböző gyógyszernek nevezett mérgeket. Az anyák ahelyett, hogy a női princípiumokat erősítenék leánygyermekeikben inkább védőoltást adatnak be nekik, és fogalmuk sincs arról, hogy ezzel szeretett gyermekük későbbi meddőségét segítik elő. (Ilyen például a HPV „védőoltás”, ami nem véd semmitől, hanem inkább arról gondoskodik, hogy meddővé váljon a nő. Senki nem gondolkodik el azon, hogy az orvostudomány azt állítja, hogy a rákbetegség nem gyógyítható, s ha gyógyíthatatlan, akkor hogy lehet védőoltás ellene? A népességnövekedés megakadályozásának egyik formája ez!)
Mára a nőkben leginkább a negatív minőségű érzelmek uralkodnak, mint pl. aggódás, bűntudat, harag, düh stb, és híre hamva sincs a szeretetnek, odaadásnak, befogadásnak, elfogadásnak, együttérzésnek, gondoskodásnak, megértésnek…
Az alábbiakban arra kívánok rávilágítani, hogy a köztudatban lévő klimax korral kapcsolatos információk javarészt hazugságok és nem többek, mint manipulációk, melyek arra irányulnak, hogy minél több érzelmi konfliktus alakuljon ki a nőkben. S, hogy mi ezzel a háttérben álló „láthatatlan” erő célja?
A nő adja az életet és odaadóan táplálja, segíti a vekedést/fejlődést. Ha erre a női nem képtelenné válik, akkor a világ szétesik, az egységből kétség lesz, az emberiség pedig birkatudatú.
A birkatudatot – annak is a legalját – már sikeresen elértük, tehát hölgyeim ideje felállni a padlóról és szoknyába rázni magunkat úgy, hogy felszínre hozzuk a bennünk lévő Anyaistennő erőt és férfitársainkkal együtt nekilátunk egy új világ megteremtéséhez
 

A NŐ

no_vilaganya.jpgAhhoz, hogy megértsük a klimaxhoz kapcsolódó tünetek lelki okát, elengedhetetlen a NŐI princípiumok ismerete.
Milyen tulajdonságok tartoznak a női minőséghez?
Szűz, Anya, és a Bölcs Asszony; odaadás, béketeremtés, szépség; befogadás (befogadó testben és lélekben); elfogadás, megbocsátás, alkalmazkodás, gondoskodás (odafigyelés, együttérzés, részvét); érzelem (szeretet áradása); biztonság (családi tűzhely melege), megértés, türelem, segítés (együttműködés); bölcsesség; titok, rejtély (rejtett és okkult igazságok megismertetése); az élet eredete (minden létező forrása), születés, öl, otthon; Hold, víz; kreatív energia és termékenység; teremtő erő, amely a hím szerepeinek sokféleségét tükrözi; kozmikus illúzió stb.

Csak néhány gondolatébresztő kérdés a fenti női princípiumok megélésével kapcsolatosan:
Mennyire befogadóak napjainkban a nők, amikor 30-35 évesen még nem akarnak anyává lenni?
Hol van a gondoskodás, amikor az anya a karriere érdekében bölcsődére vagy egyéb más gondozókra bízza a gyermekét? A férj gyesre meneteléről már ne is beszéljek…
Mivé és hová lett a természetes szépség és az elfogadás, amikor műmellet, műszájat és műpopsit csináltatnak maguknak a lányok, asszonyok, hogy „szebbek” legyenek? Aki nem tudja saját magát szeretni és elfogadni olyannak, amilyen, az a másik embert sem képes feltétel nélkül elfogadni. A hiúság, az önzőség és az önimádat nem egyenlő az Isteni önvalónk szeretetével!
A mai nők milyen módon támogatják férjüket (párjukat) hímségük megélésben, kiteljesedésében?
Na és hová lett a megértés, türelem, segítés, béketeremtés és együttműködés belőlünk? A fene nagy női emancipáció ezeket is segített elfelejteni. A türelmességet felváltotta a türelmetlenség/erőszakosság és, hogy csodálkozunk rajta, hogy már lassan több szőr van rajtunk, mint egy férfin. Vajon miért?
Nézzük meg jobban az „erőszakos” kifejezést!
ERŐSZAKOS: (olvassuk visszafelé!) SOK A SZŐRE.
Fel vagyunk háborodva, hogy a férfiak nem tisztelik a nőket. Mit, kit tiszteljenek bennünk? A terméketlen, szeretet nélküli, állandóan elégedetlen és békétlen, karrierista vagy éppen lusta, pénzéhes nőt?
Sajnos a mai lányok, asszonyok a férfiminőséget élik és nem a nőit. Baj lesz ebből lányok! És ahogy nézem, már nemcsak lesz, hanem van is!
A női betegségek (pl. méhnyakrák, méhrák, petefészek problémák, hüvelybetegségek) azért alakulnak ki, mert az egyén nem éli meg kellőképpen a nőségét és nem azért, mert valakitől elkapja vagy genetikailag örökli.
lelektars_ikerlang_ikerfeny.jpg

Most pedig nézzük meg a klimax korhoz kapcsolódó téveszméket és az idetartozó legismertebb tünetek kialakulásának lelki okát! Bízom benne, hogy sok nőtársam ébredését segítik elő az alábbi információk!

A KLIMAX KOR TÉVESZMÉI
Ha egy 40 éven felüli asszony nőgyógyászati jellegű panasszal keresi fel a betegrendelőt, akkor az orvos legtöbbször a kezdődő klimaxra fogja a betegség kialakulásának okát. Az egészségügy inkább nevezhető betegségügynek, hiszen manapság az ebben dolgozók legtöbbjének köze nincs a gyógyításhoz, jó esetben csak kezelik a beteget, rosszabb esetben pedig elteszik láb alól.
Amikor a 40-50 éveiben járó nő például hőhullámokra vagy menstruációs zavarokra panaszkodik, akkor csupán két megoldási lehetőséget ajánlanak az orvosok: gyógyszeres (hormonális) kezelés vagy egészségügyi kaparás. (Ismerek olyan nőgyógyász férfit, aki kijelentette, hogy „a 40 éven felüli nőgyógyászati problémával küszködő nőket mindet meg kell kaparni”.)
Az elmúlt évtizedekben siker koronázta azok törekvését, akiknek az volt a célja, hogy a nők agya teljesen át legyen mosva és a nőiséggel kapcsolatos tudatosságuk egyenlő legyen a nullával.
Elgondolkodott már azon valaki, hogy „viccesen” hogyan nevezik maguk a nők a klimax kort? Banyakor, kotlóláz…
Vagy miként van a köztudatban rögzítve a késő őszi napsütéses, kellemes időjárás fogalma (meteorológusok már rendszerint ekként nevezik a médiában)? Vénasszonyok nyara!
Na és amikor konstatáljuk, hogy felnőttek a gyerekek és nagy bölcsen hozzátesszük, hogy „öregszünk”, vagy amikor azt mondjuk, hogy „korral jár”, ha nem emlékszünk valamire – ezzel tulajdonképpen magunkba beszéljük az öregedés és a hülyülés tényét.
Ezek a köztudatba bekódolt nőiséget lehúzó szavak nem kevesebbhez vezetnek kedves hölgyek, mint az önleértékeléshez. És ha ez még nem lenne elegendő az önleértékelés érzelmi konfliktusának kialakulásához, akkor mi még egyénileg teszünk rá néhány lapáttal! Pl. Úristen, hogy nézek ki!? Itt csüng, ott lóg, amott szőrös, emide meg ráncos; már megint híztam, kövér vagyok, fogynom kell; túl kicsik vagy túl nagyok a melleim; felnőttek a gyerekek nincsen már kiről gondoskodni, haszontalanná váltam, nincs értelme az életemnek; nem vagyok elég jó stb.
Az örökös magunkkal való elégedetlenség, az önmarcangolás, a félelem a kortól, az önmegtagadás (nem vagyok elég jó, nem szeretem magam, nem akarok nő lenni) és az állandó megfelelési kényszer egy idő után komoly önleértékelési és elválasztási érzelmi konfliktust tart fent az emberben. Ezeknek a következménye pedig a mellráktól kezdve a különböző nőséget érintő szervek daganata, a csontritkulás, valamint a klimax kornak nevezett betegség tünetei lesznek.

ÉRZELMI KONFLIKTUS
A betegségek lelki okát kutatva gyakran hallhatjuk, olvashatjuk ezt a kifejezést.
Nézzük kicsit bővebben!
A konfliktus jelentése: összeütközés, összecsapás; egymásnak ellentmondó (nagy) erők, érdekek harca.
Az érzelmi konfliktus soha nem két ember közt jön létre, hanem mindig az egyén és egy élethelyzet közt, ennélfogva egy adott szituációval, élethelyzettel való megütközést jelent.
Hogyan keletkezik az érzelmi konfliktus?
Mindig egy drámai hatású, váratlanul és magányosan átélt esemény váltja ki ezt az állapotot. Drámai hatású azért, mert megrázó, váratlan, mert nem számít rá és mindemellett tehetetlennek is érzi magát az ember.
A „magányosan átélt” érzelmi magányosságra értendő, ami azt jelenti, hogy ilyenkor hiába vannak a környezetünkben többen, vagy osztjuk meg a bánatunkat másokkal, akkor és abban a helyzetben, hirtelen, kiutat nem látva a problémából, magányosnak érzi a személy magát. (Pl. valakinek egyik napról a másikra megszűnik a munkahelye, ám az illetőnek van két kiskorú gyermeke, akik tartásáról gondoskodnia kell, és a bajt tetőzi még egy jelzáloghitel is.)
De az is érzelmi konfliktushoz vezet, ha az egyénnek valamilyen élethelyzettel kapcsolatosan van egy félelme és ehhez (a „problémához”) fejben alkot néhány megoldást, csakhogy később kiderül, hogy ezek az elképzelések mégsem megoldások („nem jött be, amit akartam/terveztem; nem így képzeltem el…”).
Félelem = érzelem/érzés.
Elképzelés = gondolat/elme.
Tehát az érzelmi konfliktus az ember gondolatai és érzelmei között jön létre.
Nagyon sok fajtája van, csak néhányat említek: birtok-, támadás-, önleértékelés-, elválasztási-, tehetetlenség konfliktus stb.
Érzelmi konfliktust csakis érzelmi szinten lehet feloldani!

rakbetegseg_bioenergetika_st_germain_2018.jpg

KLIMAX, azaz VÁLTOZÓ KOR
Életünket különböző ciklusokra oszthatjuk. Ilyen fontos életszakasz például a kamaszkor, amely a tapasztalatszerzés szenvedélyes vágyáról, vagy a felnőttkor, ami a tapasztalatszerzésről és a növekedésről, valamint az időskor, amely az önkifejezésről szól. Az aktív kort leginkább az adás, az adakozás jellemzi, míg a változókor közeledtével a kifelé fordulást lassan fel kell váltania a befelé fordulásnak.
A KLIMAX NEM EGY KÓRFOLYAMAT, HANEM ÉLETTANI VÁLTOZÁS!
Nőknél és férfiaknál egyaránt tapasztalható ez a változási folyamat, amely a szaporodásra, szaporításra képes ivarérett korszak lezárulását is jelenti. A hormonális értékekkel együtt a morális értékek is változnak, életünk fókuszpontjai módosulnak.
Az, hogy a klimax milyen problémákkal, s panaszokkal jár az asszonyok életében, messzemenően függ attól, milyen mértékben élte és teljesítette ki az egyén a nőiességét.
A változókor az az időszak, amikor a gyermekek egyre kevesebb törődést igényelnek, és ebből a csökkent, vagy inkább másfajta figyelemből az érintett nő általában azt a következtetést vonja le, hogy kezd értéktelenné és feleslegessé válni.
Tulajdonképpen itt arról van szó, hogy életünk eme szakaszában már egyre kevesebbet kell táplálnunk másokat és ezzel párhuzamosan eljött az ideje annak, hogy figyelmünket, teremtő erőnkre és önmagunkra koncentráljuk.

ÖSZTROGÉN
Ez azért fontos téma, mert a akadémikus orvoslás a 40 év feletti hölgyek nőgyógyászati problémáinak és a klimax korhoz társított tünetek okát általában az ösztrogén hiánnyal magyarázza. Nézzük, hogy mi ez a „minden problémát okozó” ösztrogén!
Az ösztrogén vagy más néven tüszőhormon, a legfontosabb női nemi hormon, ami a női testben – jelentősen magasabb mennyiségben, mint a férfiban – termelődik a termékeny életkorban. Az ösztrogén elősegíti a másodlagos női nemi jellegek fejlődését, mint a mellek, és szerepet játszik a méhnyálkahártya vastagodásában, valamint a menstruációs ciklus szabályozásában. Megtalálható fogamzásgátlókban és hormonkezelés céljára kitalált gyógyszerekben. Nevezik „szerelemhormonnak” is.
Sajnos a nőgyógyászok többsége javarészt ösztrogén tartalmú készítményekkel kezeli az egészségükre panaszkodó változó korban lévő asszonyokat. Ezzel az a probléma, hogy a testet a bevitt ösztrogén olyannyira becsapja, hogy úgy véli, minden a régi, és még egyáltalán nem jött el a változás ideje.
Nem elég, hogy az orvosok számtalan fajtájú gyógyszerrel mérgezik a nőket, de hogy nagyobb legyen a ráhatás és a páciens még azt a kevés nőiességét is elfelejtse, ami megmaradt, kap a tabletták mellé néhány halálfélelmet keltő programot is.
A különböző nőgyógyászati érvek – mint például „ha nem nyelik le az ösztrogéneket akkor ez vagy az történik” – jó néhány érzelmi konfliktushoz segítik hozzá a pácienst.
A többféle betegséget kilátásba helyező érveket a maga arcátlanságában az a másik, a „modern orvostudomány” idejének legalább ennyire kedvelt tanácsa csak túllicitálja, miszerint „ha nem veteti ki a nő a méhét, akkor rosszindulatúvá válhat" pl. egy mióma vagy ciszta.
Az effajta pánikkeltés nemcsak a méhkivételek számának példátlan emelkedéséhez vezetett, hanem súlyos önleértékelési érzelmi konfliktust idézett elő a nőkben.

tantra_szex_ma.jpg

Most pedig gondolkodjunk el a legismertebb tünetek lelki okain!

KORAI KLIMAX
Egyre több asszonytársamtól hallom, hogy már a negyvenes évei elején jelentkeznek a változókor tünetei.
Normális esetben 50 év körül kezdődik az ember életében, testében ez a fajta változás. Akinél már 38-40 évesen jelentkeznek a hőhullám, hüvelyszárazság és egyéb idetartozó tünetek az azt jelenti, hogy a nő rövid időn belül túl nagy mennyiségben használja (pazarolja) el az életenergiáját. A testi érésre korán került sor. Valójában belül még lány az ember, kívül azonban érett asszony. A korai klimax kialakulásának legfőbb oka tehát a közvetlen átalakulás lányból idős asszonnyá. Túl gyorsan érte el a nő a fordulópontot és ezt nem szívesen veszi tudomásul.

HŐHULLÁM, VEREJTÉKEZÉS, FELHEVÜLÉS
Egyik leggyakoribb tünet, amitől nagyon sok nő szenved a „meleghullám, hőhullám, repülőhőség”.
A hőhullámot az akadémikus orvoslás a következőképpen magyarázza:
„Az ösztrogén a testi hőszabályozásban is szerepet játszik. Az ösztrogénhiány miatt a köztiagyban található hőszabályozó központ hibásan értékeli a hozzá befutó adatokat, túl melegnek ítél egy amúgy normál hőmérsékletű szobát, és a test hőegyensúlyának megőrzése érdekében olyan utasításokat ad, hogy hűtse le a szervezetet. Az erek kitágulnak, fokozódik a verítékezés, a következmény hőhullám lesz.”
Tehát a mai betegséget elősegítő és támogató orvoslás szerint a hőhullám és verejtékezés problémának (is) az ösztrogén hiány a gyökere. NEM IGAZ, HAZUGSÁG! (Számtalan nővel találkoztam, akik a hőhullám miatt ösztrogén tartalmú tablettát szedtek és a tünetek még csak nem is csökkentek!)
MINDEN BETEGSÉG A LELKI ÉLET ELFOJTÁSÁNAK A KÖVETKEZMÉNYE; minden tünet kialakulásához hozzátartozik egy vagy több érzelmi konfliktus és „hibás”/negatív minőségű elmélet/gondolat!

A hőhullámnak és a vele járó verejtékezésnek jelentős köze van a tűzhöz és a vízhez.
A tűz (Atya – Nap), teremtés, kiáradás, értelem, azaz FÉRFI/HÍM minőség.
A víz (Anya – Hold), befogadás, elfogadás, áradás, érzelem, azaz NŐ minőség.
A hullám a vízfelszín mozgásának, a folytonos változásnak, az illúziónak, valamint a passzív alapelveknek a szimbóluma. A hullám passzivitása ugyanolyan veszélyes, mint az öntudatlan cselekvés, melyet szimbolikusan a vihar által felkorbácsolt hullámok jelképeznek.
A hőhullámban tehát jelen van a hő = tűz, és a hullám = víz = erő, azaz a tűzerő, mely ez esetben az energiaáramlással kapcsolatos problémákra utal.
A hőhullám egy hirtelen hőemelkedés, egyfajta „lázroham”, amely azt jelzi, hogy a nem megélt dolgok „lázba hozzák” és egyúttal félelmet is keltenek a nőben. Csak a meg nem élt (ismeretlen) forrósít fel és kelt bennünk félelmet egyszerre!                                    
Az egyénben megjelenik annak a félelme, hogy lemaradt valamiről, életében túl kevés jutott számára valamiből és most minden elszalasztott lehetőséget be szeretne pótolni. Pánikhelyzet alakul ki.
E tünet érintettjei erejüket vesztett nők, akik önmagukat a végletekig kihasználták, túl sokat vállaltak, kiégtek/elfáradtak, elegük van mindenből, legyengültek. Gyakran úgy vélik, hogy „semmi sem működik” elképzeléseik szerint és túl elbizakodott életforma, valamint túl sok aktivitás jellemzi az életüket ritmus nélkül.
A hőhullám demonstrációs kísérlet arra is, hogy a menstruáció megszűnésével nem szűnt meg szexuális lénynek lenni, s egy szenvedéllyel teli nő, és még mindig a szerelem és szeretet melegsége járja át.
E kellemetlen tünet kiváltó oka lehet még az aggódás is. Az aggodalom általában az ismeretlentől való félelem egyik formája, amely a szorongás állapotához áll a legközelebb.
A verejtékezés a „tüzes nő” képe, ez esetben a ki nem élt nőiességre utal.
Megoldás:
Értsük meg a tűz és a víz elemet és fedezzük fel magunkban lelki szinten is! Tanuljunk meg lelkesedni, szítsuk fel belső tüzünket; foglaljuk szavakba problémáinkat és szembesüljünk érzelmi konfliktusainkkal, mielőtt azok víz formájában távoznának a testünkből.
Találjuk meg magunkban az egyensúlyt a nőies (víz) és a férfias (tűz) pólus között!
Változtassuk át azt a tüzet, amely izzadásra késztet (ki nem élt ösztönök) azzá a tűzzé (Nap), amely melengeti szívünket, és lelkesedéssel tölti el testünket, lelkünket. Hőhullámok helyett árasszuk magunkra és környezetünkre önmagunk és mások iránti szeretetünk melegségét, adjuk át magunkat a most következő mély élmények új korszakának, valamint igyekezzünk észrevenni és megélni a mindennapok szépségeit és örömeit.

HÜVELYSZÁRAZSÁG
A nő arra is teremtetett, hogy befogadjon, elfogadjon „dolgokat”, mint például az ismereteket, az örömöket, a férfit és azt, amit a férfi ad. A befogadás helye szellemi síkon megegyezik a hüvellyel, így egyértelmű, hogy amikor valamilyen konfliktus, megoldatlan probléma keletkezik a férfi-nő kapcsolatban, akkor hamar megjelenik valamilyen tünet, ami a hüvelyt érinti. Ez az egyik testrész, ahol a nő valamit befogad azon dolgokból, melyek örömet, újat hoznak, hozhatnak életében. A hüvelyen keresztül – örömmel – befogadja a férfi magját és létrehoz egy egészen új „életet”.
A hüvelyt érintő különböző megbetegedések mindig a nemi életben megélt kellemetlen élményekre utalnak.
A házastársi kötelességből, vagy a veszekedés elkerülése miatt történő szexuális együttlét nem tartozik az egészséges nemi élethez! Attól kezdve, hogy kötelességtudatból vagy kényszerből adja oda magát a nő a férfinak, az egészséges befogadás, és a probléma megbeszélése valamint megoldása helyett az egyén a betegséget választja. Ebben az esetben örömtelenségről beszélhetünk az adott területen. A partner iránt érzett harag, a szexuális bűntudat és a saját magunk büntetése egyaránt hozzájárul a befogadás, elfogadás megtagadásához.
Hüvelyszárazság alakulhat ki a nőnél akkor is, ha a libidó (szexuális energia) nem a szexualitás, hanem más területen igyekszik megnyilvánulni.

NŐI NEMISZERV-VISZKETÉS
Orvoshoz ezzel a panasszal sem érdemes menni, mert a szokásos ösztrogén hiányra hivatkozva csupán hormon tabletta recepthez juthatunk (a gyógyszeripar és az orvosok meg pénzhez), a bogyók szedése pedig végleges javulást nem eredményez.
Mindenfajta viszketést ingerként érzékelünk, s az ingerelt testrészt lehetőségekhez mérten igyekszünk vakarással, kaparással, simogatással, azaz érintéssel megnyugtatni.
Maga az „inger” sosem egyértelmű, mert nem tudhatjuk, hogy egy ingert pozitív értelemben élünk-e meg ingerlőként, vagy éppen ingereltként reagálunk rá.
A testi viszketegség azt jelzi, hogy pszichikai szinten felizgat (idegesít), ingerel, hergel bennünket valami. A háttérben valamilyen szenvedély, egy belső tűz izzása áll, amely felszínre akar törni és megértésre, valamint elfogadásra vár.
A vakarás nem más, mint a kaparás és az ásás szelídített formája. A vakarózó ember a bőre felszínét kaparja, hogy szimbolikusan ráleljen arra, ami ingerli, izgatja, belülről rágja, vagyis amitől viszket.
A viszketegség testrésztől függően mindig olyan problémára hívja fel a figyelmünket, ami ingerel, nem hagy hidegen bennünket és nyomja a szívünket: legyen az égető szenvedély, tüzes lelkesedés, izzó szerelem, vagy a düh lángja.
Ebben az esetben tehát az a kérdés, hogy mi az, ami zavar, ingerel vagy irritál?
Egyik gyakori panasz a menstruáció előtti nemiszerv-viszketés, aminek semmi köze nincsen a klimaxhoz és az ösztrogén hormon csökkenéséhez.
Ez a tünet egy bizonyos havi vérzés előtt megélt érzésekhez köthető.
Lehetséges, hogy a nőnek az egyik menzesz előtt olyan szexuális élményben volt része, ami érzelmi konfliktust váltott ki, a vérzés előtti időszak csupán emlékezteti a személyiséget erre a konfliktusra. Ha ez az oka a nemi szerv viszketésének, akkor ez egy védekezési forma is a nő részéről, hiszen bőrproblémák akkor jelentkeznek, ha az ember túlzottan védekezik valami ellen (távol akar tartani magától valakit vagy valamit).
Ha női nem szervről van szó, akkor mi ellen „védekezhet” az egyén legjobban? Pl. a biológiai szükségletből vagy a házastársi kötelességből történő érzelemtelen szexuális együttlét ellen. Az effajta aktusokat egy idő után elégedetlenség, megbánás és bűntudat követi, melyek hamar párosulnak a haraggal, az undorral és a gyűlölettel is.
A viszketést kiválthatja még a testi egyesülésre való képtelenség frusztrációja (pl. morális okokból nem engedélyezi magának), vagy az is, ha a nő nem találja azt a férfit, akivel új tapasztalatokat (szerelmet, gyönyört) élhetne meg.

MENSTRUÁCIÓ és a MENOPAUZA
Maga a vér az életenergia (Szellem, Lélek) és az életöröm szimbóluma.
A havi vérzés a nőiség/nőiesség, női energiák megélése, a termékenység és a fogékonyság kifejezése. A nő kiszolgáltatott ennek a ritmusnak, ciklikusságnak, hiszen engedelmeskednie kell mindannak a korlátozásnak, akadályoztatásnak, amivel a menstruáció jár. Ez az engedelmesség érinti a nőiség azon központi tulajdonságát, amely minden további női princípium alapja is: ez az odaadás képessége.
Az odaadás szorosan kapcsolódik a megnyílás, elfogadás, befogadás, fogamzás, önmagába zárás, elrejtés képességekhez, ugyanakkor az aktív cselekvésről való lemondást is jelenti.
A menzesz során – a vérveszteséggel – az életerőnkből áldoznunk, ez az oka annak, hogy a menstruáció az odaadást követeli meg a nőtől.
Nagyon fontos női princípium még az elfogadás, amely a létfontosságú rendszerességnek, ciklikusságnak az elfogadásából indul ki.
Minden menstruációs probléma az odaadás elleni tiltakozást jelzi.
A fájdalmakkal járó havi vérzés arra utal, hogy a személy fájdalmasan éli meg nőiességét.
A menstruációs zavarokból mindig következtethetünk szexuális zavarokra is, ugyanis ami a menzesz problémákban megmutatkozik, az a nemi életben is megakadályozza azt, hogy a nő elengedje magát.
Az orgazmus az Én és a Te eggyé válása, és ez előfeltétele annak, hogy a személyiséghatárainkat megnyissuk. Az orgazmusban és a havi vérzésben közös tehát az odaadás képessége, és a készség személyiségünk egy részének feláldozására.
Van a menstruációnak még egy nagyon fontos vonatkozása, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni: a havi vérzés annak a kifejezése is, hogy a nő anyává lehet.
A női minőségünk megélésének legfontosabb szakaszai közé tartozik: az első menstruáció, a gyermekszülés és a menopauza.
A menopauza szó jelentése: menstruáció vége.
A nők a menstruáció beállását, valamint annak elvesztését döntő életváltásként élik meg.
A menopauza a nő számára egy specifikusan női kifejezésforma elvesztését jelenti. Saját nőiességhez való viszonyáról, s az elért szexuális beteljesedés fokától függ, hogyan éli át és válaszolja meg életének ezt az események sorában lévő határvonalat.
A vérzés elmaradásának tudata érzelmi labilitást és veszteségérzést okozhat a személyben. Ilyenkor aztán még jobban felerősödhetnek a már fent említett téveszmék és félelmek, melyek gyakran hisztériával is párosulnak.
Életünknek eme nőiséggel kapcsolatos eseményét megértéssel és elfogadással megélhetjük bölcsen és méltóságteljesen is!
Például úgy, hogy figyelmünk nagy részét most már magunkra, valamint társunkra fordítjuk és nem a családra/gyerekekre. (Nem egészséges dolog a 20 év feletti „gyermek” eltartása és kiszolgálása! A felnőtt korú gyereket, ha menni akar, akkor el kell engedni, ha pedig maradni szeretne, mert kényelmes helyzet, hogy a szülők gondoskodnak róla, akkor rá kell kényszeríteni az önálló életre.)
Adjunk új értelmet életünknek! Olyan ez, mint egy újrakezdés. Az élet minden percét igyekezzünk átélni, élvezni, és az eddig megélt tapasztalatok segítségével különleges bölcsességünknek birtokában, nyerjünk hatalmat életünk fölött!
A nő teremtő/alkotó készsége a menstruáció végleges megszűnésével nem ér véget, csupán más életterületeken nyilvánul meg.

A JÖVŐ NŐJE
no_madonna_oriflamma_beke_zaszloval_szerkesztett.jpgA női klimax kor útvesztőitől és a kellemetlen testi tünetektől, betegségektől meg lehet szabadulni anélkül, hogy bármilyen hormonkészítményű tablettát szednénk, vagy az orvossal megcsonkíttatnánk magunkat.
Minden női betegség kialakulásának elsődleges lelki oka az, hogy a személy nem tudja teljes odaadással megélni női mivoltát, valamint nincs helyén a családmodellben és a társadalmi rendszerben.
A klimax korban megjelenő tünetekre az egyik, talán legfontosabb gyógyír az, ha a nő megérti és elfogadja, hogy az élet új, elsősorban tanító és nem tapasztaló korszakába lépett. Ebben az új korszakban annak jön el az ideje, hogy az egyén más tartalmak iránt érdeklődjön és a szellemi világ iránt lelkesedjen.

A termékenységnek és a fejlődésnek most már a szellemi-lelki szintre kell koncentrálódnia. A változással az életszemlélet átalakul, és a súlypont a külsőről a belsőre tevődik át.
Okkult szempontból tekintve, nem az a nő legnagyobb dicsősége, hogy kitüntetéssel szerezzen diplomákat és pozícióért vetélkedjen a férfiakkal majd vezetői szerepben gőgösen tetszelegjen, hanem, hogy életet adjon a születésbe jövő lelkeknek, s egyúttal feje legyen egy meleg otthon kis társadalmának, amelyben a gyermek jól és boldogan tanulja megélni a maga életét, és készül fel élethivatására.
A Mindenség (Isten) csakis a nőn keresztül tud áradni, az emberiséget pedig az anyák tartják fenn és viszik előre.
A nő érti és beszéli a kozmosz nyelvét, valamint valóra váltja mindazt a szépséget, amit az igazság és a bölcsesség jelent, s mely a lélek ragyogó forrásában gyökerezik.
A szépség és harmónia megteremtéséhez, megnyilvánulásához a nők egysége szükséges. Ehhez azonban a (női) szépséget elsőként magunkban kell megtalálnunk!
Amíg elhisszük, hogy a nő asszonyállat, a „gyengébb nem” képviselője és csupán gyerekszülésre, valamint cselédségre való, addig sem magukban sem pedig kollektívan nem leszünk képesek megteremteni a szépség és harmónia egységét.
Ne hagyjuk, hogy a külvilág befolyásolja nőiség-tudatunkat! Ne higgyük el, hogy a ránctalanító krémektől leszünk szépek és a hormontablettáktól fiatalok, kívánatosak és egészségesek!
A nő feladata az, hogy az Isteni szeretetet odaadóan befogadja, megnyilvánítsa és kiárassza, valamint a férfi társaként békét és egységet hozzon létre, s ezzel egy új és jobb világot teremtsen.
Ez nem kis feladat és nem kevés munka, de biztosan tudom, hogy néhány éven belül a férfiak és nők közös erővel megteremtik ezt az új világot.

letiltasrol_tajekoztatas.jpg
                                                                                       

A bejegyzés trackback címe:

https://logoszvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr427136861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vivike22 2015.02.10. 18:20:34

Nagyon szepen koszonjuk, nagyon jo iras! Meg sok sok ertekes cikket szeretnek olvasni!!
süti beállítások módosítása