ADVENT
2010. november 28. írta: Kevamaria

ADVENT

Advent a karácsony előtti negyedik vasárnappal veszi kezdetét és karácsonyig tart.
Az Advent szó jelentése „eljövetel”, ami az Úr eljövetelét jelenti. A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát.

Valójában a Nagy Advent az isteni nagyság egy „árnyéka”, aki időn kívül nyilvánul meg és a LEGMAGASABB RENDŰ EGY Avatárjának nevezik. Megváltoztatja a világ alapjait, előkészületet téve az új év számára. Ekkor adja ki az Úr adventi üzenetét a világnak. Az Úr esztendejébe való belépés, amely november 23. és 24. napján kezdődik nem esik egybe Advent első vasárnapjával.
Minden adventi vasárnap „csak” egy aspektust jelent!
Advent első vasárnapja  az AKARATTAL, második vasárnapja a SZERETETTEL, harmadik vasárnapja  a BÖLCSESSÉGGEL kapcsolatos. Karácsonykor pedig megszületik a gyermek, az a kisded, akinek valójában az emberben kell megszületni!
Ezek az aspektusok magas szintről érkeznek, és úgy érint meg minden egyes embert, hogy az a saját tudatszintjének megfelelően megértse.
Az adventi üzenet tartalmazza a jövő évre szóló AKARAT lényegét, a MEGSZABADÍTÁS és a SZABADSÁG üzenetét, valamint a világ alapjainak megváltoztatásának előkészítését.
Aztán, hogy ki mit fog fel ebből az már egyéni tudatszinttől függ.

adventi kozorú2.jpgADVENTI KOSZORÚ
Adventkor a 19-20. század óta szokás koszorút készíteni. Az adventi koszorú ősét állítólag 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el: egy felfüggesztett szekérkeréken 23 gyertyát helyezett el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtott meg karácsonyig.
Napjainkban az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A hagyomány szerint a koszorúra 3 darab lila és 1 darab rózsaszín gyertya van erősítve.


Egy kis szimbológia:
Kör: az EGY egységét, tehát a teljességet jelenti.
Fenyő:
FÉNY – Ő ; f – ÉN – y – Ő; Fény – Ő = Fénylő
Tehát mondhatjuk úgyis, hogy a fenyőágból készített kör az Egység (Isten - Fény) teljességének a fénylő köre.
Gyertya:
a TEST (viasz) – LÉLEK (kanóc) – SZELLEM  (láng) szimbóluma, azaz jelképezi a fényt, az életet és a szellemiséget.
A világító gyertyák számának növelése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézus eljövetelével ad a várakozóknak karácsonykor.

Az Advent lényegét – csak úgy, mint a többi ünnepet – nem az eredeti valóságában értelmezik az emberek.
Sokan megvásárolják az adventi-nek nevezett koszorút, vagy gyújtanak néhány gyertyát, mert ez most a divat, de az ünnep valódi mondanivalója rejtve marad az emberek előtt.
Nem is tudom, hogy melyik fájdalmasabb?
Az, ha sikkből gyújtják adventkor a gyertyákat, vagy ha az igazság eltorzításával butítják az embereket.

 
Az adventról olvastam olyan értelmezést, miszerint az adventi várakozás célja felkészülni a karácsonyra és Krisztus második eljövetelére.
Már maga az a fajta várakozás nevetséges, hogy az emberek arra várnak, hogy Jézus másodjára is megszülessen és megváltsa bűneinket.
Jézus nem váltott meg senkit, tömeges megváltás pedig pláne nincs!
Aki ragaszkodik a Biblia hazugságaihoz, annak nem ártana jobban odafigyelni arra, hogy mit olvas: a Bibliában nem Jézus második eljövetele van megírva, hanem Krisztusé. Krisztus pedig nem személy, hanem egy minőség (megvilágosodottat jelent).
Nos, ki kell ábrándítanom az olvasót!
Jézus nem fog újra emberi testet ölteni azért, hogy az emberek bűneit magára vegye és helyettük szenvedjen.  Már az első eljövetelének sem ez volt a feladata és lényegi mondanivalója!
Krisztus második eljövetele azt jelenti, hogy az ember tudatosságában felemelkedik az intuíció magasságába és eléri a krisztusi szintet. Ez az a tudat (buddhi), ami megismeri a formában lévő életet saját közvetlen felfogása révén. A buddhi intuíciója a belsőt ismeri fel, a lélek öntudata itt (ebben az állapotban) összpontosul.
Jézus második eljövetele az emberben lévő lélek tudatosságát jelenti, pontosabban szólva azt, hogy a személyiséget teljes mértékben a lélek irányítja.
Ettől a tudatállapottól a mai ember kicsit még messze van, azonban ez a „messze” csak idő és nézőpont kérdése!

Csak rajtunk múlik, hogy mikor jön el hozzánk Jézus a Krisztus „másodjára”!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://logoszvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr902478608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása