A FEJFÁJÁS   ÉS   MIGRÉN   LELKI   OKAI
2014. szeptember 03. írta: Kevamaria

A FEJFÁJÁS ÉS MIGRÉN LELKI OKAI

fej agy méretezve.jpgEgészségünk megőrzése sokkal egyszerűbb, mint azt sokan gondolják, mégis napról-napra növekszik a beteg emberek száma. Mi ennek az oka?
A válasz egyetlen szó: a tudatlanság.
Számtalan, magát kiemelkedően okosnak és értelmesnek tartott ember küszködik betegségek tömkelegével, ami nem éppen a magasan fejlett szellemiséget tükrözi.
Sokaknak a megfázás, influenza, fejfájás/migrén, allergia, vírusok stb. szinte már állandó részesei életüknek és ahelyett, hogy elgondolkodnának az érintettek azon, hogy miért alakul ki náluk rendszeresen valamilyen tünet, – és ha már kialakult a betegség, akkor milyen természetes gyógymód segítené a gyógyulásukat – egyszerűbb az orvossal felíratni egy szatyor gyógyszert (mérget), aztán vagy beválik/meggyógyul, vagy nem.
A tömegbetegség egyike a fejfájás, rosszabb esetben migrén.

Nem meglepő számomra, hogy manapság nagyon sok ember szenved ettől a tünettől, ugyanis a fej szimbolizálja többek közt a gondolkodást, az értelmet, az észszerűséget, az irányítást és a gondok megoldását. Ha jól körül nézünk a világban láthatjuk, hogy az emberek többsége nem szeret és nem is akar gondolkodni, egyszerűbb a homokba dugva tartani a fejét, hiszen úgy nem lát, nem hall és amit nem érzékel, az szerinte nem is létezik.
A fejben van az elme, ami a gondolkodásunkért felel – legyen az konkrét, vagy elvont gondolat – és mint tudjuk, a gondolataink irányítják/befolyásolják elsődlegesen az életünket.
Mielőtt elkezdem a fejfájás és migrénbetegség kialakulásának lelki okait összefoglalni, egy nagyon fontos alaptételre hívom fel az Olvasó figyelmét:
MINDEN BETEGSÉG A LELKI ÉLET ELFOJTÁSÁNAK A KÖVETKEZMÉNYE! KIVÉTEL NINCS!
Nos, akkor ennek az elvnek a tekintetében: Mi a lelki oka a fejfájásnak és a migrénnek?
Milyen helytelen vagy túlzásba vitt életvitelre figyelmeztet e tünet által a lélek?
Az alábbiakban néhány legfőbb kiváltó okra hívom fel az érintettek figyelmét!

fejfájás méretezve.jpgA fejfájós ember állandóan kritizálja és ostorozza, valamint nem tartja teljes értékűnek magát, ugyanakkor nem tűri, ha más mond véleményt róla.
Gondolatai, céljai alárendeltek másoknak (kényszeres megfelelési vágya van) és így szépen lassan megszűnik a szabad akarat, előtérbe kerül a kiszolgálás (kiszolgál minden kérést, gondolkodik és megoldásokat keres mások helyett).
Sokszor kényszeríti magát arra, hogy valamilyenné váljon, vagy valamit megtegyen, amit valójában nem szeretne.
Nincs elég bátorsága a betegnek felvállalni és kifejezni saját gondolatait és érzéseit – vagy csak egészen egyszerűen nem hallgat rájuk –, mert olyan típus, aki minden megélt dolgot racionálisan, intellektuálisan próbál felfogni.

Szeret(ne) mások helyett gondolkodni, és mások problémájára megoldásokat keresni, s közben nincs ideje saját megoldandó feladataival törődni. Gondolkodik, de gondolataiból rendre kimarad a saját magára fordított örömteli elmélkedés, célkitűzés. Tulajdonképpen ilyenkor fél az egyén szembenézni valamely élethelyzettel és az ahhoz tartozó érzelmi konfliktussal, s inkább keres mást, amire figyelhet, vagyis menekül a feladat/probléma elől.

A fejfájós ember túl sok mindent akar a kezében/fejében tartani és arra koncentrál, hogy minden a saját belátása szerint történjen. Gyakran erős hatalom és uralkodási vágy jellemzi a beteget.

Fejfájást okoz az is, ha mentálisan túl erősen próbál az egyén valamit elérni vagy rögeszmésen az esetleges bekövetkezendő dolgokra koncentrál és aggódik amiatt, hogy mi vár rá a jövőben. Ez erős szorongást és stresszt eredményez.

Lüktetésszerű fájdalomhoz vezet, ha az ember a kudarcokként megélt élethelyzetek miatt elkezdi utálni magát, amely kritikát, sőt főleg önkritikát eredményez, ennek következménye pedig az, hogy ítélkezik maga felett.

Nem kis fejfájást eredményez az sem, ha valaki gyakran rohan „fejjel a falnak”, hiába van előtte tárva nyitva az ajtó, példa erre a meggondolatlan, makacs és önfejű ember, aki fejébe vesz valamit, s attól nem tágít. (A makacsság nem egyenlő a tudatossággal és a bölcsességgel!)

Ha túl sokat akar valaki megérteni és minden kérdésre azonnal szeretne választ kapni, ám ennek még nem jött el az ideje, akkor türelemre intés célzattal jelentkezhet fejfájás is.
A spirituális ösvényen járóknak mondom:
Akik még nem szoktak hozzá az elvekben gondolkodáshoz, azoknál előfordul, hogy az elvont gondolkodásra tett erőfeszítések eleinte fejfájást okoznak, ami ebben az esetben azt jelzi, hogy az agy szerkezete túlfeszített állapotba került.

allergia_lelki_okai.jpg

A homlok területét érintő fejfájás az akarat kinyilvánítással áll kapcsolatban, azaz szoros összefüggés van az akarat különböző megnyilvánulásaival, illetve meg nem nyilvánulásaival.
A homlok tompa fájdalma kötődhet még munkahelyi vagy valami társadalmi szereppel kapcsolatos helyzethez is.

A fejtető fájdalmából az önállóság megtapasztalásából fakadó bizalom és odafordulás diszharmóniájára lehet következtetni.
Az egyén a felmerülő anyagi és érzelmi problémáit, nem vallja be, nem mondja el – még saját magának sem.
A bezárkózásból fakadó segítségkérés elmulasztása, valamint a felajánlott segítség el nem fogadása hitetlenséget és bizalmatlanságot takar. A beteg nem képes elhinni: létezik számára segítség.

A tarkó fájdalma azt jelzi, hogy a beteg azt és úgy érzi, hogy valaki megpróbálja irányítása alá vonni gondolkodásmódját. Valójában azonban ez azt jelenti, hogy nem bírja elviselni az esetleges kritikákat. Az ember nem fordul hátra, hogy megvizsgálja eddigi életét, nem mer „konfrontálódni”, de mégis mások gondolata, akarata határozottan érezteti hatását életében.
Nem néz szembe a megoldásra váró feladatokkal, melyek gyakran a múltjában keresendők.

A bal oldali halánték a földi, anyagi dolgok meg nem értésére utal.
A jobb oldal panasza az érzelmi ingerek iránti értetlenséget jelzi.

Láthatjuk, hogy a fejfájás kialakulásának különböző lelki okai lehetnek, ám a fájdalom mégis egyre hívja fel a figyelmet: a hibás és kényszeres gondolkodásra. A hangsúly a hibás gondolkodáson van, ugyanis a beteg olyan negatív gondolatokat fejez ki, amelyek beszorultak az elméjébe, mint pl. a bizonytalanság, aggódás, a túl nagy ambíciók és a tökéletességre irányuló rögeszmés vágy.

MIGRÉN
fejfájás2 méretezve.jpgEz a fejfájás „legvadabbika” tud lenni, ha tetőfokra hág.
Lüktető fájdalom a fejben, amely rohamokban jelentkezik, órákig, sőt napokig is tart. Émelygés, hányás, homályos látás vagy fényiszony és a test gyengesége kíséri.
A migrénes rohamokat gyakran érzelmi, vagy fizikai stressz, kimerültség, túl kevés (esetleg túl sok) alvás is kiválthatja.

A lelki okok nagy része megegyezik a fent leírt fejfájás kialakulásának okaival, azonban e betegség kicsit mégis más.
A migrén általában féloldali lüktető fejfájást jelent. Itt lényeges momentum, hogy a fej melyik oldala lüktet, ugyanis vagy a gondolkodás, vagy pedig az érzelmek egyoldalúságára tesz utalást ez által a lelkiség. Az is előfordulhat, hogy az egész feje lüktet az embernek (mert már annyira fáj, hogy átsugárzik egyik oldalról a másikra és úgy tűnik, hogy mindkét oldal lüktet), ami azt jelenti, hogy a gondolkodásával és az érzelmeivel is komoly megértési és elfogadási problémák vannak.
A migrénnel küszködő ember valamihez, valamilyen elvhez, vagy valakihez igen szorosan, szinte erején felül ragaszkodik.
Az élethelyzetek egyoldalú és elfogult szemlélése annyira leköti erejét, hogy közben nem marad ideje az élet napos oldalával foglalkozni. Nem véletlen a fényiszony!
A migrén a túl hosszú bezárkózásról árulkodik. Az egyén az Istennek nem akar engedni a régi, megkövesedett elveiből, beszorul a saját maga alkotott „sötét” világba, s nem engedi be a fényt sem magába, sem pedig környezetébe.
A beteg e tünet (fájdalom) formájában adja le azt a felgyülemlett feszültséget („kiengedi a gőzt”), amely kialakul benne. Ez a feszültség, ahogy már említettem gondolati és érzelmi szinten alakul ki, ám az erotikus impulzusok blokkolása is igen erősen közrejátszik. A szexuális vágyak elfojtása és a magára-maradottság tudata, valamint a magányosság érzete nagyban hozzásegíti az embert a migrénes fejfájáshoz.
E betegséghez is szorosan kapcsolódik a megfelelési kényszer, ugyanis az ember úgy érzi, hogy elvárásokat támasztanak vele szemben, melyeknek ő képtelen megfelelni, s így a benne kialakuló érzelmi konfliktus (pl. szorongás, aggódás, harag stb.) migrén formájában jelentkezik.
A migrénes ember se látni, se megérteni nem akarja azt, ami az életben történik vele (struccpolitika), egyfolytában menekül az elől, ami zavarja.

Még egy nagyon fontos tévhit a fejfájással kapcsolatosan, melyet szeretnék eloszlatni:
Nincs olyan, hogy „FRONTHATÁS” miatt fáj valakinek a feje vagy bármely testrésze!
Az igaz, hogy környezetünk – így az időjárás is – hatással van ránk, azonban az már butaság, hogy valakinek azért fáj a feje vagy van migrénes fejgörcse, mert hideg vagy meleg „front” közeledik.
Az orvosok többségét nem érdekli a betegségek valódi oka, csupán a gyógyszer és a műtét lehetőségét kínálják, ami csak kezelés és nem végleges gyógymód. Ha nincsen a betegnél szervi elváltozás és a méregszerek sem hatnak, akkor megáll a tudomány, s ráfogják például az időjárásra a fájdalom és a rossz közérzet kialakulásának okát.
Amit az orvosok és a meteorológusok fronthatásként belénk akarnak beszélni, az nem más, mint egy valamikor elszenvedett és a mai napig megoldatlan érzelmi konfliktusba való visszaesés (amihez erősen társul a negatív minőségű gondolkodás is), melyre ezúttal a hideg vagy meleg levegő (időjárás) emlékezteti az embert.
(Az érzelmi konfliktusba való visszaesésről, azaz a sínről itt olvashat bővebben:
http://logoszvilag.blog.hu/2015/04/22/bioenergetika_es_a_german_gyogytudomany_gnm )

fejfájáshoz korona csakra.bmpEl lehet évtizedekig játszadozni ezzel a betegséggel úgy, hogy kilószámra szedi az ember a fájdalomcsillapítót és a különböző erre a betegségre kitalált gyógyszernek nevezett mérgeket.
Sokévi szenvedés után pedig kínjában orvosi kivizsgálást is kérhet a személy, ám többnyire ekkor még nem találnak semmi érdemlegeset a fejben – tehát értelmes diagnózis nincs, csupán találgatások és gyógyszeres próbálkozások vannak, melyek nem hoznak végleges megoldást.
Napjainkban világunk és benne az emberiség komoly változások alatt áll. Aki nem hajlandó a változások el és befogadására, valamint az Élettel való együttműködésre, az alkalmatlan a folytatására, s a lélek befejezi ezt az inkarnációját.
Lelkiségünk nem véletlenül és nem szórakozásból jelez a testi fájdalmakon keresztül!
A fejfájás és a migrén egyértelmű utalás arra, hogy ideje felébredni és elkezdeni másképp GONDOLKODNI!

letiltasrol_tajekoztatas.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://logoszvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr826665307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása