2016  A FINÁLÉ  ÉVE
2016. január 08. írta: Kevamaria

2016 A FINÁLÉ ÉVE

2016_9_ev.jpgÉv elején sokan kíváncsiak arra, hogy mit tartogat számukra az új esztendő.
A jövő mindenkinek személyre van szabva, azonban van néhány olyan okkult tudomány, amely által bepillanthatunk a közeljövőbe. Ilyen tudományterület például a számmisztika vagy más néven a numerológia is.


Hitünktől és tudatosságunktól függetlenül a számok energiája (is) jelentős hatást gyakorol életünkre. Minden évnek megvan a maga számenergiája, amely így, vagy úgy hatással van mindenkire.
Az aktuális esztendő emberiségre vonatkozó numerológiai energiáját az évszám redukálásával számolhatjuk ki. (Jelen esetben 2016: 2+0+1+6 = 9)
Hogy egyénileg ki, hogyan éli meg a 2016-os év numerológiai hatását, az a személyes évszámunktól is függ.
(A személyes évszámot születésnaptól, következő év születésnapig számoljuk: pl. 2015.08.01: 2+0+1+5+0+8+0+1=17; 1+7=8, tehát ezúttal a nyolcas szám az, melynek energiája 2016.07.31-ig szintén befolyásolja az egyén életét).
Személyes évszámunk azt mutatja meg, hogy adott évben mi várható számunkra, azaz milyen rezgéseket tudunk kihasználni a születési energiánkon és a napi rezgéseken kívül.
A 2016 nem tartozik a könnyed évek közé, ám mégis különleges és felejthetetlen lesz sokak számára.
Az alábbi elemzés leginkább azokra a népekre vonatkozik, akiknél az időszámítás a Gergely naptár szerint történik.

SZÁMOK
Attól, hogy a számok energiáját nem ismerjük, vagy nem érzékeljük a szemünkkel, hatásukra mégis önkéntelenül és tudatlanul reagálunk.
Püthagorasz kijelentette, hogy „minden számok szerint van elrendezve”, Arisztotelész szerint pedig a szám „minden dolgok eredete… és lényege”. A számokat tehát olyan tényezőknek tekinthetjük, amelyek szervezetté és szabályossá teszik a világegyetemet, s benne az ember életét.
Minden dátum egy kód, melyet meg kell fejtenünk ahhoz, hogy megértsük a benne lévő információkat, s kihasználjuk a számok által kínált lehetőségeket.
Az okkult tudomány szerint a páros számok nőneműek, passzívak és negatívak, a páratlan számok hímneműek, aktívak és pozitívak. Minél nagyobb a szám, annál bonyolultabb a jelentése, mert a prímszámok összeadása vagy szorzása fokozza egyedi szimbolikájukat.
Ma a számokat a numerológiai értelmezésekben és az onomanciában, azaz a névjóslásban használják, amikor a születési idő és a név betűinek számértékéből következtetnek az ember sorsfeladatára, jellemére és jövőjére.

2016_remete.jpgKILENC
2016 (2+0+1+6 = 9) a kilences szám rezgését, energiáját hordozza magában.
Nézzük meg, hogy miért különleges és mitől nehéz ez az energetika!

A numerológiában az emberi sors kilenc éves ciklusokban változik, minden év más sorsfeladatot és energiát hordoz magában.

A kilences az isteni triász háromszorosaként maga az abszolút tökély. 
A három háromszoros szorzata, azaz a
Szellem-Lélek-Test (Atya-Fiú-Anya=Szentháromság) hatalmas erejű megháromszorozódására utal, ezért az örökkévalóságot, a teljességet és a kitartást szimbolizálja.

A kilences tehát egyaránt jelenti a Szellemet, az Anyagot és a közöttük lévő kapcsolatot, vagyis ez a számenergia maga a megsokszorozódott Isten.
Számmisztikailag e szám kettős jelentéstartalommal bír. Egyfelől a nyugalomra, békességre, boldogságra, tökéletességre, másfelől indulatokra, törekvésekre, erőszakosságra, kegyetlenségre és elszántságra utal.
A küzdőképesség számának is nevezik.
A kilences – főleg, ha valakinek a sorsút száma – utalhat erős személyiségre, határozottságra, akaraterőre, bátorságra, birtoklási vágyra, tetterőre, önimádatra. Jelezhet helyes megérzéseket, érzelemvezéreltséget, fejlett hatodik érzéket, különleges élményeket.

Az elpusztíthatatlanság számának is nevezik – például azt mondják, hogy a macskának kilenc élete van, így utalnak az állat szívósságára.
A kilences kiirthatatlanságának ékes bizonyítéka, hogy teljesen mindegy, hányszor adjuk össze, vagy hányszorosát vesszük, a számjegyek összege minden esetben kilenc (Pl. 2x9=18, 1+8=9; 3x9=27, 2+7=9).
Nincs másik szám, amire ez igaz lenne. E megsemmisíthetetlenségével a kilences szimbolizálja az újjászületést és az emberi élet megújulását.
E szám a tőszámjegyek sorát zárja le, és ezért a bevégzettség számának is tekintik.

A kilences misztikus hatásával kapcsolatban áll az is, hogy a gyermek – normális esetben – kilenc hónapra jön a világra; az ember légzésszáma percenként átlagosan 18 (1+8=9); a szívverésünk percenkénti átlaga 72 (7+2=9); a szívverésünk száma óránként 4320 (4+3+2+0=9); a levegővételek óránkénti száma 1080 (1+0+8+0=9); egy nap alatt átlagosan 25920-szor veszünk levegőt (2+5+9+2+0=18, 1+8=9).
A Nap 2160 év alatt halad át egy álltaövi szakaszon (2+1+6+0=9).

A Tarot kártyában a Remete jelképezi a kilences lapot. A Bölcs archetípus.
A Remetének már nincsen szüksége másokra, de a világnak szüksége van rá. A kártya a befelé fordulást jelzi és az élet értelmének, valamint a belső nyugalom keresésére utal. A Remete jelentős tapasztalattal rendelkezik. Az önismeret lapjának is nevezik.
Ahhoz, hogy valaki újjászülessen, és új korszak kezdődjön az életében elkerülhetetlen a régi nem működő dolgok és kapcsolatok befejezése, lezárása. A befejezést nevezhetjük végnek, vagy akár halálnak is, melyet mindig gyász követ. A gyász idején az ember általában szomorú, befelé forduló és gyakran magányosnak érzi magát.
Minden befejezés magával hozza a változást/átváltozást és az új kezdet lehetőségét.

2016
A kilences szám analógiáinak rövid összefoglalása után lássuk, mit tartogat ez az energia az emberiségre és az egyénekre nézve.
Mindenekelőtt nézzük meg, hogy milyen számok vannak a 2016-ban!
20:
A kettes a női minőségeket jelképezi, melyet a nulla megerősít. Ez azt jelenti, hogy 2099-ig a nyugati világban a női erények vannak/lesznek előtérben.
Melyek ezek az erények? Többek közt az elfogadás, megértés, együttérzés, megbocsátás, kedvesség, igazságosság, mértékletesség és mások segítése.
A Tarot kártyában a húszas lap az Ítélet/Végítélet. Ez az újjászületést jelképezi, mely a Föld és az emberiség újjászületését, átváltozását jelenti. A Megváltás archetípus.
16:
Az egyes a Teremtői akarat, a hit és az erő száma, a hatos pedig többek közt a vallásé és az érzelmeké.
Tarot kártyában a Torony lap tartozik ehhez a számhoz.
Ez a kártya nem a boldog időszak eljövetelére utal. Váratlan és hirtelen eseményeket jelöl.
Az Összeomlás archetípus.
A torony az eddig felépített életünket jelképezi, mely egy pillanat alatt képes összeomlani.
Kártyarakáskor nálam azt is jelenti, hogy „ugrasz vagy löknek”…
Mindenki nagyon jól tudja, hogy mi az, ami működésképtelenné vált az életében (pár vagy baráti kapcsolatok, munkahely stb.), s megérett a lezárásra.
Ha valaki önként kiugrik élete tornyából, akkor valamilyen szinten helyezkedhet, hogy ne essen olyan nagyot. Azonban, ha a sors löki ki abból a bizonyos toronyból, akkor már csakis Istenre van bízva, hogy milyen védőháló kerül a zuhanó ember alá. Megjegyzem, utóbbi esetben általában a pofára esés jellemző…
Összegezve:
Az emberiség ebben az évben befejez egy sorsciklust. Olyan váratlan események történnek, melyek érzelmileg felrázzák az alvó tudatú embereket. Egy pillanat alatt megváltozik sokak élete.
Ez a változás kétféleképpen történhet:

  • Az egyén rájön, hogy mi az, ami hátráltatja, és már nem viszi előre az életét, elege lesz, és önként kilép belőle.
  • A személy nagyon jól tudja, hogy mi akadályozza a fejlődésben, ám nem mer dönteni és kilépni a biztonságosnak látszó életéből még akkor sem, ha napjai csupa szenvedésből állnak. No, ekkor jön a sors, ami igen erős kézzel nyúl bele az életébe és egy „villámcsapással” pillanatok alatt megsemmisíti mindazt, amihez addig görcsösen ragaszkodott.

2016 a változás éve, mely nem kevés nehézséget okoz az emberiség számára. A kilences a befejezést, egy sorsciklus lezárását és a változást hozza, pont azt, ami a mai embernek a legnehezebben megy.
Félelmeink miatt ragaszkodunk a régi, elavult, megkövesedett és már egy ideje nem működő kapcsolatainkhoz, eszméinkhez, világszemléletünkhöz, rabszolgatartó munkáltatónkhoz és különböző szokásainkhoz is.
Ebben az évben előtérbe kerül a vallás és az Istennel kapcsolatos érdeklődés. Az már egyénektől függ, hogy ki, hogyan torzítja el és alacsonyítja le a tiszta isteni energiát (pl. vallási viták; hamis tanítók; önjelölt kiválasztottak, guruk, próféták; pénzéhes és csaló gyógyítók; szekták stb.).
2016-ban erőteljes hatással lesz ránk a Mars, melyet a „kis szerencsétlenség” bolygójának, vagy „rombolónak” is neveznek. A Mars férfias szimbólum és jelképezi az akaratot, a tetterőt, a háborút, a kezdeményező képességet, a tökéletességre való törekvést és az őszinteséget.
Az amúgy is agresszívvá vált emberek még agresszívabbak lesznek és indulatosan reagálnak az őket ért sérelmekre. Hajlamosak leszünk sérelmeink felnagyítására és az eltúlzott érzelmi reakciókra. Az állandóan harcra kész emberek a végsőkig elmennek hitük, eszméik, álláspontjaik védelmezése érdekében.
Az ellentétek nemcsak a magánélet és a vallás területén éleződnek ki, hanem a politikában, a munkában és szerte a nagyvilágban.
Ez nem a béke éve, hanem inkább a háborúé, ugyanis nemcsak egyénileg, saját életükben vívják az emberek, hanem az országok is egymással. Mivel erre az évre igen erősen jellemző a vallás (Isten keresése, felismerése), így főleg a Teremtő neve mögé bújtatott „vallási háborúkra” kell számítani.
A mai vallásokba minden belefér (harag, düh, gyűlölet, területszerzés, világuralomra való törekvés stb.), csupán az Isteni szeretet hiányzik belőlük.
A 2016 nemcsak háborúkban bővelkedik, hanem természeti katasztrófákban is. Akármilyen hihetetlen, a háborúk és a természeti katasztrófák fogják elhozni a spiritualitásra és a békére való igényt.
És, hogy valami jót is írjak erre az évre: A haladottabb szellemiségű embereknek nem lesz olyan katasztrofális ez az időszak, mint kevésbé haladott társaiknak. Ismereteik és bölcsességük felhasználásával meglátják az összefüggéseket és nem állnak a változás útjába, megkönnyítve így saját és mások életét.

Ami Magyarországot illeti: Folytatódik hazánk fosztogatása és a nép sanyargatása. Sajnos a jelenlegi kormány és a korrupt politikusok, tisztviselők még élvezik egy kis ideig a hatalmukat. Igaz, hogy ők is háborúznak és gyilkolják egymást saját berkeiken belül, de ez a népnek nem hoz semmi pozitív változást.
Amíg az emberek nem ébrednek isteni énjük tudatára és pártokra, egyházakra, szektákra, gyülekezetekre szakadnak, addig nem lesz egységtudat és népi összefogás, ami megálljt parancsol a rablóhatalomnak.

S végül: Bármilyen csalódást, befejezést, háborút vagy változást is hozzon a 2016, vegyük észre a lehetőségeket a „szerencsétlenség” (Torony) romjai között, hiszen a veszteségekben mindig ott vannak az új dolgok magvacskái.
Minden lezárás, átalakulás után másfajta nézőpontból látjuk életünk dolgait. Ahhoz, hogy megváltozzon a világ előbb nekünk, egyénileg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkon és az élethez való hozzáállásunkon.
Hogy milyen jövőnk lesz, az csakis rajtunk múlik!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://logoszvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr298252466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása