INFLUENZA
2011. január 23. írta: Kevamaria

INFLUENZA

jarvany.jpgMinden évben legalább egyszer a figyelmünk központjába kerül – jó esetben csak a média hírei által – az influenza betegség.
Valójában mi ez a közismert járványos megbetegedés, ami annyira le tudja venni az embert a lábáról, hogy szinte világát sem tudja?
Mi az oka annak, hogy az ember elkapja egy másik személytől az influenzát, vagy egyéb más fertőző betegséget?
Az influenza fizikai tünetei mindenki számára ismertek.

Heveny, járványos fertőző betegség. A bevezető borzongást és rossz közérzetet hirtelen kitörő magas láz követi. Fejfájás, kábultság, izomfájdalmak (főleg végtagfájdalmak) kíséretében órák alatt súlyos elesettség alakul ki. A beteg nátháról, torokfájásról, száraz, kínzó köhögésről panaszkodik, de az orrdugulás és a mellkasi fájdalom is gyakori velejáró tünet.
Az influenza, mint ahogy már említettem fertőző betegség.
Mi az, amit tudnunk kell a fertőzésről?

A fertőzés nem más, mint a kórokozó élőlények, vagy anyagok bejutása a szervezetbe. Fertőző betegség minden olyan kórkép, melyet élő mikroorganizmus (baktérium, vírus vagy egysejtű) okoz. Minden egyes fertőzés csakis akkor alakulhat ki az emberi szervezetben, ha a behatoló képes szaporodni a gazdatestben.
Kevesen hiszik el, hogy az emberi test egy csodálatosan megteremtett „laboratórium”, ugyanis a kórokozók elpusztítását a szervezet önmaga is el tudja pusztítani, mert képes arra, hogy felismerje a behatolót, majd „legyártsa” az ellenanyagot.
A fertőző betegségekkel kapcsolatosan sokan úgy vélik, hogy a betegségeket csak baktériumok, bacilusok és különböző vírusok okozzák. Ez vitathatatlan tény, azonban ne feledjük, hogy a fertőzést okozón kívül lenni kell egy olyan környezetnek is, ami befogadja, táplálja és szállást, kellemes lakhelyet biztosít a betolakodó vírusoknak, baktériumoknak.
A fertőzések könnyebb megértéséhez vegyünk egy egyszerű példát!
A fertőzés is olyan, mint egy tányér étel…
Mikor fogunk enni az elénk rakott ételből? Mikor fogadja be a testünk az adott táplálékot? És mikor kerüljük el az étel fogyasztását? Mitől függ, hogy kérjük és befogadjuk a táplálékot, vagy inkább elutasítjuk?
Természetesen attól függ minden, hogy milyen reakciót vált ki az étel az emberben. Éhes, vagy nem éhes, kívánja, vagy nem kívánja! Mindig tudjuk, hogy kell-e vagy, hogy szükségünk van-e éppen a táplálékra.

Kétféle táplálék létezik:
-         fizikai
-         szellemi

Amiket az ember tud, legyenek érzések, célok és tapasztalatok, ezek adják azt a szellemi táplálékot, amely elménk jóllakottságát biztosítja.
Minden esetben a szellemi fertőződés következik be elsőként!
Mit jelent ez?
Feltétlenül szükséges felismerni elveinket, melyekre (jelenleg) építhetjük életünket, és szükségesek a vezérlő erők, melyek kijelölik és megvilágítják utunkat. Akkor sóvárog egy ember más eszme és gondolat iránt, amikor a sajátjáról nem vesz tudomást. Saját vezérlő elvnek lenni kell minden embernél, mert ha nincs, akkor így teszi magát nyitottá, hogy befogadjon egyet. Ilyenkor gyengeségeink, tudatlanságaink, lustaságaink miatt elhiszünk egy olyan eszmét, gondolatot, amiről tudjuk, hogy számunkra helytelen, de mégis elfogadjuk, mert így tűnik kényelmesebbnek. Tudatunk mélyén pedig ott munkálkodik az ellenkezés. Ez az ellenkezés, háborúskodás nagyon jelentősen fogja csökkenteni ellenálló képességünket a fizikai világban lévő kórokozókkal szemben. Téves eszméink kiváló alkalmat és táptalajt szolgáltatnak a fertőzések terjedésének.

A fertőző betegség oka tehát abban áll, hogy az ember saját elvei, érzései látásmódjai helyett valaki, vagy valami másét próbálja a magáévá tenni. Nem tudja, hogy mit akar!

Egyek, vagy ne egyek?
A fertőzések az életuntság megnyilvánulási formái is. Ha az embernek nincsenek saját elméletei és ezzel együtt nincsen hite sem, akkor nyitottá válik az uralkodó közhangulatra.

A hit bármennyire is hihetetlen jelentős hatással van életünkre, cselekedeteinkre és az egészségünkre is.
A HIT konkrét tudás, amely megfelel a személyiségtudat evolúciós szintjének, és egyben olyan kellék is, amely lassan jön létre, amint az öntudat mindjobban pártatlanná válik.
A hit nem hagyja, hogy a sikertelenségben elkeseredjen az ember. Természetesen tudnunk kell különbséget tenni a vakhit és a tévhit között!
Én most arra az őszinte hitre gondolok, ami az „URAM! LEGYEN MEG A TE AKARATOD ÉNÁLTALAM ITT A FÖLDÖN” mondatot mondatja ki az emberrel, és így a személy elfogadja teremtői tervét, ezáltal a személyisége a lelkiségének irányítása alá vonja magát. Ekképpen válik az ember lélek által irányítottá.
Ha nincsen az embernek hite, akkor hiányzik a jó elv és a magasztos gondolkodás legcsekélyebb formája, így nem marad más, mint a rossz, fertőző, uralkodó gondolat és elmélet, amelyek párhuzamot vonva megegyeznek a fertőzést okozó kórokozókkal.
Amikor az ember saját hite eltűnik (amiből táplálkozhatna az immunrendszere), megszűnik az a „táplálék”, ami az élet tüzét élteti. Mivel ez a tűz megcsappan, így csökken a védekezésre használható erő, energia mennyisége és ezáltal a test védekező képessége is.
Ebben a környezetben már nagyon könnyű dolga van a fertőzést okozó eszméknek, így az egyéb vírusnak és baktériumnak is.

AZ INFLUENZA LELKI OKA
Mire akar rámutatni ezzel a betegséggel a lélek?
Az influenza a fertőző tömeges betegségek egyik legismertebb fajtája, amely által a lélek a reakcióját fejezi ki a tömegek, vagyis az embercsoportok negativitására. Ez a negativitás magában foglalja az emberek tudatlan meggyőződéseit, tévhiteit, vakhiteit és az alantas érzelmeit, vágyait.
Az influenza gyökerei a félelembe és a nyugtalanságba nyúlnak vissza.
A mai világunkban az emberek tele vannak keserűséggel, félelemmel, bánattal, sértettséggel, dühvel és haraggal. Ez mind az asztrális (érzelmi) világunkat fertőzi meg, és akkor még nem tettem említést a vágy-, szenvedély természetről, ami a mai ember esetében a legkevésbé sem mondható magasztosnak, hiszen leginkább a pénzszerzés és az állati ösztönszerű szexualitás jellemzi.
Ezek az alantas, önző érdekeket képviselő érzelmek és vágyak asztrális szempontból annyira fertőzőek, hogy az asztrális atmoszférát leszűkítik, és emocionális értelemben megnehezül az ember számára a szabad lélegzetvétel (orrdugulás oka).

Összegezve: Az influenzát (bármelyik típusáról is legyen szó) csak az az ember kaphatja el, akinek nincsen saját hite, nincsenek eszméi, elvei – pontosabban szólva: valahol vannak, csak mélyen eltemeti a személy magában, és nem akar tudomást venni róluk.
E betegség kialakulásának legfőbb oka az, hogy a beteg azt hiszi, ha nem látja, nem veszi észre, akkor nincsenek is…! Tisztában van azzal, hogy mire van szüksége, de inkább keres valamit, amivel helyettesíteni tudja. Ez a helyettesítés pedig lehet akár az is, hogy magáénak tekinti a kialakult közhangulatot. Magáévá teszi, s közben tisztában van annak hiábavalóságával. A beteg azt próbálja elhitetni önmagával, hogy minden úgy jó, ahogy van és igyekszik BELETÖRŐDNI élethelyzeteibe.

A beletörődéssel csupán egyetlen probléma van:
A BELETÖRŐDÉS gátakat, érveket hoz annak igazolására, hogy az adott helyzettel kapcsolatosan tehetetlen az ember. Ezek az érvek azonban távolról sem nyugtatják meg a személyt, sokkal inkább beletörődik. A beletörődés akkor alakul ki, amikor a beteg úgy érzi, hogy a külvilág és az események befolyásolják az életét, amibe neki semmi beleszólása nincs. Ez már a vágyak elvesztését, de leginkább a vágyak feladását is jelenti. Ilyenkor az ember nincsen tisztában a problémájával és annak miértjével, így hát BELETÖRŐDIK, majd BELE – TÖR – Ő a nehézségek súlyába.
Kész tényként fogadja el a személy: semmi baj, minden rendben van!
A lélek az influenza betegség kialakulása által azonban mégis azt mondja/mutatja: „baj” van, valami nincs rendjén!
A lelkünk egyéni  teremtői tervvel rendelkezik, tehát a saját (EGYÉNI) tervét, életét kell élnie és nem pedig az embercsoportokét. A lélek az, aki ismeri az ember mindenkori életfeladatát és arra törekszik, hogy a Teremtői tervet a hús-vér személyiség által a konkrét realitásba átültesse.
Ha arra törekszünk, hogy ennek a tervnek/feladatnak eleget tegyünk és szellemiségünkben növekedjünk, akkor a fertőző betegségeknek esélye sem lesz arra, hogy a testünkben kellemes otthonra leljenek.

letiltasrol_tajekoztatas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://logoszvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr182608483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása