SPIRITUÁLIS HAZUGSÁGOK ÉS SZEMFÉNYVESZTÉSEK
2017. március 08. írta: Kevamaria

SPIRITUÁLIS HAZUGSÁGOK ÉS SZEMFÉNYVESZTÉSEK

Az elmúlt évtizedben jelentősen megnövekedett a spirituálisan gondolkodó emberek száma. A világ és a közvetlen környezet eseményei valamint a magánélet nehézségei szemléletváltásra készteti az emberiséget.
Általában a spirituális érdeklődést egy komolyabb betegség vagy valamilyen érzelmi esetleg anyagi válság végleges megoldásának szándéka idézi elő.
A holisztikus szemlélet egyik fő alapelve, hogy mindennek oka van, semmi sem történik véletlenszerűen, ezért az ezoterikus körökben úgy tartják, hogy „tárd fel az okot és megszűnik a problémád”. Az okok feltárása azonban mélyen beviszi az elvont világ útvesztőjébe a keresőt. A hit és az értelem összekovácsolása valóban segítséget jelent az ember számára, de sajnos jelenleg csupán a vakhit és kevés értelem jellemző sokakra.
Az 1-2 hétvégés megvilágosító és gyógyító képességeket adó tanfolyamoktól, valamint néhány ezoterikus témájú könyv elolvasása után sokan kiválasztottnak, tanítónak, gyógyítónak, terapeutának, sámánnak, táltosnak, léleklátónak és egyéb nem tudom, minek hiszik magukat, holott rendkívül tudatlanok és egoisták mindemellett a spirituális gőg is elsötétíti elméjüket. Folyton a szeretetről és elfogadásról beszélnek, miközben szeretetüket feltételekhez és pénzhez kötik, az elfogadást pedig hírből sem ismerik.
Mára az ezoterika hatalmas üzletté vált, a piac tele van szemfényvesztő, megélhetési spirituális emberekkel és hamis prófétákkal.
Ezen írásomban a saját sok éves tapasztalatomat foglalom össze. 
A cikk egyrészt azokhoz szól, akik legbelül már tudják, csak még mindig nem akarják elhinni, hogy a legtöbb spirituális guru hazug és szemfényvesztő semmivel sem különb, mint az egyház papsága, másrészt pedig azoknak az okkultista és misztikus embereknek üzenet, akik jelenleg úgy érzik, hogy nem sok haszna van a tudásuknak, tehetetlenek a világ sötétségével szemben valamint nehéz körülmények közt élnek. 
Bízom benne, hogy írásom ezúttal is ad az Olvasóknak megértést, rálátást és erőt ahhoz, hogy ne adják fel és még erőteljesebben, mint valaha higgyenek önmagukban!

NEW AGE, EZOTERIKUS ÉS SPIRITUÁLIS MASZLAG
spiri_szemet_new_age_2017.jpg A New Age (új kor/korszak) új vallási mozgalmakat hozott magával, melynek köszönhetően mára az emberek hitvilága egy ezoterikus szemétdombbá vált. Az Ősi Bölcsesség (Isteni Bölcsességnek is nevezik) szinte kiveszett az emberekből, ami megmaradt azt igyekeznek az egyházak, szekták, hitgyülekezetek és a különböző gomba módjára szaporodó spirituálisnak nevezett irányzatok eltorzítani. A szabadkőművesség sikeresen elérte a célját, mert Isten és a szeretet nevében – a vakhit különbözősége és a tudatlanság miatt – most már nyíltan gyűlölnek és egymásnak feszülnek az emberek.
Madame Blavatsky az okkultizmus kiemelkedő egyénisége bizonyára nem így képzelte az „új korszakot”. 
Blavatsky asszony munkájának köszönhetően jelentős mennyiségű „titkos tanítás” napvilágra került, melyet a New Age mozgalom égisze alatt mind a mai napig különböző okkultista és ezoterikus csoportok eltorzítanak, s az emberiség megtévesztésére felhasználnak. 
Az évek során létrejött egy ezoterikus-spirituális maszlag, melyet leginkább a káosz, a tartalmatlan és logikátlan eszmefuttatás és főleg a hazugság jellemez.
Az utóbbi tíz évben megnövekedett e „láthatatlan vallás” önjelölt spirituális tanítóinak és gyógyítóinak száma. 
Még az akadémikus orvoslás területén is érezhető most már a spiritizmus szele. Például a pszichológusok közül sokan rájöttek, hogyha a pszichológiához hozzáadnak egy kis ezoterikus tant, akkor még jobban megy az üzlet és önismeret/önfejlesztés címszó alatt futószalagon áramlik hozzájuk a pénz természetesen a páciens gyógyulása nélkül. E nagy pszicho-guruk jelentős részének fogalma sincs arról, hogy mi a lélek, melyet gyógyítani próbálnak, miközben az nem is beteg. 
Az orvos-természetgyógyászok sem maradnak ki a „nagy üzletből” és az óradíj megfizetésén túl a gyógyszerek mellett melegen ajánlják annak az egészségjavító és betegséget megelőző méregdrága terméknek a fogyasztását, melynek forgalmazásáért jutalék illeti meg őket. Nem lenne ezzel semmi gond, ha tényleg a gyógyítás lenne a cél, csakhogy itt is leginkább a pénzszerzés és meggazdagodás áll a törekvés mögött.

A new age-es ezo/spiri maszlag eleinte könyvek által terjedt. A könyvkiadóknak ez jó üzlet még most is bár a piac igencsak telítődött. Kezdetben külföldi szerzők munkáját tették az ezoterikus könyvek polcára, később néhány magyar ember is lehetőséget kapott spirituális gondolatainak esetleg tapasztalatainak kiadványban történő összefoglalására. Mára ezerféle könyv létezik, amelyekre gyakran a „sokat beszél és semmit sem mond” tartalom jellemző, mert valamirevaló információt nem nagyon talál bennük a kereső ember. E spirituális könyvek olvasóiból próbálnak sokan tanítókká, gyógyítókká és előadókká válni úgy, hogy könyvtudásuk mögött nincsen bölcsesség, azaz saját tapasztalat.
A média sem maradhatott ki a hiszékeny és tudatlan emberek kifosztásából, hiszen egy időben, a köztévében gyakran volt adásban az EZO TV műsor, melynek már a telefonszáma (666…) is elárulta a látó és gondolkodni tudó embernek, hogy melyik oldal szolgája a hívott fél. Energiaküldés, távgyógyítás, pénzmágia, kártyajóslás és egyéb hazugságok percenkét több száz forintos telefondíjért. 
Gyalázat, hogy hova aljasították le a természetes gyógyítást és a sorsút elemzést! 
Ha média, akkor újság is! 
Egy időben rendszeres vásárlója voltam néhány ezoterikus újságnak. Aztán amikor láttam, hogy milyen „szakértői” és hirdetői vannak a lapoknak úgy döntöttem, hogy inkább értelmesebb dologra költöm a pénzem. 
A múltkorában kezembe akadt egy ismert ezoterikus újság, amiben egy hölgy az angyalokról írt. A bevezetőben összemosta az Abszolútot és Istent, azt állította, hogy egy és ugyanaz. Írtam egy levelet az újságnak, melyben kifogásoltam ezt az állítást és felhívtam a cikkíró figyelmét, hogy vigyázzon mit ír, mert tudatlanságával könnyen hiteltelenné és nevetség tárgyává válhat az olvasók előtt. Levelemet továbbították az illetékes „angyalszakértőnek”, aki válaszában közölte, hogy tudja, hogy nem igaz, amit leírt, csupán a korlátozott oldalszám és az egyszerűség valamint az érthetőség kedvéért fogalmazott úgy ahogy. 
Mi ez, ha nem az olvasók szándékos félrevezetése? Mellesleg megjegyzem, hogy szerintem a mai napig sincs a cikk írójának halvány fogalma se arról, hogy mi az Abszolút és Isten között a különbség, de nem számít a lényeg az, hogy jelenleg is osztja a butaságot az újságban.
A spirituális „segítők” körében nagy divat lett a weblapkészítés és a blogírás. Ez mind nagyon nemes dolog lenne, ha mindenkinél saját kútfőből teremne a publikált anyag. 
Közel 10 éve vagyok weblap tulajdonos és blogger, s többször találkoztam olyan weboldalakkal, blogokkal, amelyeken szó szerint olvastam az írásaimat forrás megjelölés nélkül. Sokan önálló gondolatok híján ellopják a másét, és ha szóvá teszi az ember, akkor még a tolvaj van felháborodva. Az idegen tollakkal ékeskedők nincsenek tudatában annak, hogy attól még nem válnak a téma szakértőjévé, ha ellopják mások írásba foglalt tapasztalatokon alapuló szellemi munkáját. 
A töméntelen hazugság, megtévesztés és tartalomlopás ellenére az internet mégis jelentősen segíti az ember fejlődését! Itt aztán nap, mint nap fel van adva a különbségtétel leckéje és megtanulhatjuk felismerni az igazat és hamisat, a becsületest és csalót.

Sokan megingathatatlan igazságnak tekintik a pozitív gondolkodás és a bármit megteremthetsz magadnak hazugságelméletet. 
Széles körben elterjedt a pozitív gondolkodás és a teremts meg magadnak mindent, mert képes vagy rá hamis tanítás, mely szakadatlanul arra szólít fel, hogy állandóan az események kedvező alakulására gondoljunk, mert ezáltal megszerezhető bármi, amire csak vágyunk.
Természetesen elvileg ez működhetNE HA az ember nem állítana fel magának millió korlátot, és nem a születése előtt megtervezett lélekprogram végrehajtása lenne az elsődleges feladata, valamint minimum lélektudatossá válna. 
Gondoljunk már bele, hogy mi lenne akkor, ha minden ember csak úgy „pozitív gondolkodóként” és „korlátlan teremtőerővel rendelkezőként” azt teremtene a gondolataival, amit akar? 
Mire vágyakozik manapság a legtöbb ember? Pénzre és hatalomra! 
Mi lenne az emberiséggel, ha mindenkinek sok pénze és végtelen hatalma lenne? Valóban boldogok lennénk?
És ha már állandó pozitív gondolkodásról van szó: Képesek vagyunk folyton a jóra, szépre és a sikerre gondolni? Aligha!
Próbálkozni ugyan lehet, de biztosan tudom, hogy a mai ember képtelen az állandó pozitív gondolkodásra! 
Egy időre talán meggyőzhetjük az elmét, hogy minden simán fog menni, az értelem pedig színlelheti, hogy hisz ebben a verzióban, ám a személy mégis kételkedni fog, mert maga az elme valamint a világban történő események és számtalan külső befolyás is kételkedésre késztet. 
Egyébként megnézném azt az egyént, akinek évek óta csak a sikertelenség és kudarc megtapasztalása jut, megélhetésre alkalmas munkát nem talál, a családja éhezik, nem tudja fizetni a jelzáloghitelt, ezért a bank kilakoltatásra készül, de mindezek ellenére pozitívan gondolkodik és hisz abban, hogy határtalan teremtőerővel rendelkezik. Ne mondja nekem senki, hogy rengeteg csalódás, szenvedés és megpróbáltatás után van olyan ember, aki a nap minden percében pozitívan gondolkodik és érez! 
Ehhez a pozitív gondolkodás téveszméhez tartozik a jelen időben való képzelgés is, ami arról szól, hogy képzeld el, lásd magad előtt és érezd, hogy már megvan az, amit szeretnél elérni. Ez nem más, mint önámítás!
Nagyon sok embert láttam már, aki a pozitív gondolkodás szellemében folyamatosan hazugságban tartja önmagát azzal, hogy milyen boldog és felhőtlen az élete aztán néhány perc beszélgetés után kiderül, hogy a személy beteg, szomorú, romokban a párkapcsolata, megélhetési problémái vannak és a családtagokkal sem éppen békés a viszonya.
A pozitív gondolkodó és önámító – TITOKban pedig érzelmileg padlón lévő – emberek láttán mindig eszembe jut szeretett barátnőm bölcs és igaz mondása, melyen sokaknak nem ártana elgondolkodni: 
„Ha a szart megporcukrozzuk, az attól még szar marad”.
Nem találkoztam még olyan személlyel, akinek a hazugság hosszútávon boldog életet eredményezett volna, ellenben annak többször voltam szemtanúja, amikor az igazság gyökeresen és pozitívan megváltoztatta az egyén életét.

FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERETET
A pozitív és teremtő gondolkodás után nézzük a feltétel nélküli szeretet hazugságait!
Ez a szeressük egymást gyerekek ugyanolyan new age-es, ezoterikus, spirituális blabla szöveg, mint az állandó pozitív gondolkodás.
A mai spirituális embernek fejlövése a feltétel nélküli szeretet, ugyanis a többnyire egy kaptafára készült könyvekben az olvasható, hogy ennek gyakorlása juttat el a megvilágosodáshoz és a gondtalan élethez is.
Manapság számtalan spirituális „feltétel nélküli szeretettel” szerető ember van, akinek a fő célja a segítségnyújtás, gyógyítás és tanítás természetesen szemérmetlenül nagy összegű pénzért. Ezeknek a csupa önzetlen szeretetteljes embereknek a nagy része tele van önteltséggel, irigységgel, ítélkezéssel, gyűlölettel, haraggal, aggódással, és az első adandó alkalommal hátba támadnak bárkit (rokont, barátot), ha érdekük úgy kívánja.
Okkultista pályafutásom során sokszor tapasztaltam, hogy a spirituális ember bizonyos körökben nagy hangadója a szeretetnek, az összefogásnak, a gyengébbek megsegítésének és az emberek közti egyenlőségnek. Valójában azonban e mögött is gyakran egyfajta csordaszellem kialakítás, hírnévszerzés és a gazdagodás szándéka áll. Arról a bosszúhadjáratról pedig ne is beszéljek, amit egyes feltétel nélküli szeretetről papolók képesek véghez vinni azokkal, akik ellenszegülnek, és nem járnak azon az úton, amit kijelölnek számukra. Ha nem követő valaki, akkor ellenség vagy konkurencia, akit gyűlölni, pocskondiázni és átkozni kell, nehogy boldoguljon a saját eszméi alapján. 
Nos, ezt jelenti általánosságban véve a spirituális tanítóknál, gyógyítóknál, orákulumoknál, léleklátóknál, mágusoknál, természetgyógyászoknál, terapeutáknál és egyéb hasonló jellegű foglalkozást űzőknél a feltétel nélküli szeretet!
Sajnos gyakran a spiri/ezo ember feltétel nélküli szeretete valójában nem is akármilyen feltételhez kötött érzelmet és cselekvést hordoz magában.
Szorosan idetartozik az elfogadásról, megértésről és együttérzésről való okoskodás is. 
Feltétel nélkül szeressük, fogadjuk el és segítsük egymást – hangzik el a nagy bölcs mondás sokak szájából. De egyáltalán tudják ezek az emberek, hogy mi a szeretet, a feltétlenség, az elfogadás vagy megértés? Dehogy tudják, hiszen saját magukat és szeretteiket sem képesek szeretni és elfogadni!
Önmagukat bölcsnek tartó személyektől sokszor hallani Jézus szavait… 
Az egyik ilyen közkedvelt mondat, hogy „Ne ítélj…”
Megfigyeltem, hogy akik e szavakat gyakran idézik, azok ítélkeznek a legjobban mások felett és nézik le társaikat.
Egyébként feltette már magának valaki azt a gondolatébresztő kérdést, hogy mi az ítélkezés és a ténymegállapítás között a különbség? Mikor ítélkezünk, és mikor van csupán arról szó, hogy a másik ember álarca vagy alantas szándékai mögé látunk és megállapítunk egy tényt (pl. önző, egoista, hazug)?
Ha már Jézus, akkor nézzük, mit mond a Mester a végidők eljöveteléről és az önjelölt próféták megjelenéséről: 
„Ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a krisztus, vagy amott: Ne higgyétek! Mert hamis krisztusok és hamis próféták állnak majd elő jeleket és csodákat tesznek, hogy megtévesszék – ha lehet – a választottakat is.” (Máté 24.23)
Nos, kedves hamis próféták rátok vonatkoztatva a ténymegállapításnak az a lényege és fontossága, hogy az ember különbséget tesz igaz és hamis közt, azaz felismer benneteket és nem dől be a hazugságaitoknak és szemfényvesztéseiteknek.

SEGÍTSÉG MÁSOKON
Megfigyeltem, hogy alig lép rá valaki a spirituális útra azonnal segíteni akar másokon. Ezzel csak annyi a probléma, hogy sokszor azt sem tudja az illető, hogy pontosan miben és hogyan tudna segíteni, mert még nem fogalmazódott meg benne a saját életcélja, feladata és hivatása csupán annyit érez, hogy segítőnek született. Ez viszont édes kevés ahhoz, hogy hivatásszerűen spirituális tanítóvá vagy gyógyítóvá váljon az egyén, hiszen minden ember a maga módján segítőnek születik.
Gyakran látom, hogy az emberek példaképeket állítanak maguk elé és megpróbálnak olyan elvek és sémák szerint élni, melyek nem az övék. Lehet, hogy valameddig megy ez az életforma, ám végül mégis kudarcba fullad a másik személy életvitelének majmolása.
Minden ember egyedülálló képességekkel és adottságokkal rendelkezik éppen ezért nem okos dolog mások céljait és sikereit másolni, ugyanis ami nem a mi utunk, az nem vezet sehová. 
Mindenkinek a saját tehetségét kell kibontakoztatni, s egy adott terület szakemberévé válni.
Higgyük már el, hogy minden embernek egyéni és személyre szabott útja van, ami egyszemélyes s ezért nem tolonganak rajta tömegek. A segítő emberek azért vannak, hogy segítsenek az ösvényen haladáson és nem azért, hogy kitapossák előttünk az utat. Mindenkinek más a küldetése!
Mielőtt másokon akarnánk segíteni, először a magunk életéért vállaljunk felelősséget!
Csak néhány példa a felelősségvállalásra:

  • Felhagyni azon munkavégzéssel, amelyet az ember nem szívesen csinál.
  • Nem tűrni sem éhbérért, sem pedig jó pénzért a rabszolgatartó, kizsákmányoló munkáltatók uralkodását.
  • Nemet mondani a megalázásokkal teli közfoglalkoztatott munkalehetőségekre, melyek azért vannak, hogy porig rombolják az emberek maradék önbizalmát és elhitessék velük, hogy egyébként egy semmirevaló, haszontalan személyek, akik csak nyűgnek vannak a társadalom nyakán.
  • Befejezni azt a pár és emberi kapcsolatot, amely inkább hátráltatja, mint segíti az ember fejlődését.

Bármikor módunkban áll változtatni az életünkön. Ja, csak ehhez hit és bátorság is szükséges!? Igen, ezek nélkül valóban nem megy! 
Na és kiben kell elsősorban hinni? Természetesen önmagunkban! Ehhez viszont ki kell fejlesztünk egyéni, mások által megingathatatlan hitünket, erős akaratunkat és szeretetteljes bölcsességünket.
Felelősséget vállalni a saját sorsunkért nem teher, hanem szabadság!
Valójában a spirituális ember munkájának lényege az, hogy segítse a többi testvérében lakozó bölcsesség és egyéni képességek kibontakoztatását, s az emberiség fejlődésének szolgálatába való állítását. Csakhogy, amíg valaki a saját képességeivel nincsen tisztában és ő maga sem szabad, addig ne akarjon hivatásszerűen másokat tanítani, gyógyítani és felszabadítani!
Mint tudjuk, az igazság felszabadít, hagyjuk a new age-es ezoterikus hazugságokat és térjünk vissza az Ősi Bölcsességhez, mely minden ember lelkében ott van, s az egyéni fejlődést segíti elő!

A HALADOTT SZELLEMISÉGŰ EMBER SZENVEDÉSE ÉS SZEGÉNYSÉGE
blavatsky_es_el_morya.jpg
A haladott holisztikus gondolkodókat nem sorolom a fent említett spiri/ezo kapzsi emberek közé. 
S, hogy mitől haladott szellemiségűek? Attól, hogy mernek és tudnak gondolkodni, kiállnak önmagukért és eszméikért, nem követői a megélhetési ezoterikus csordaszellemnek, saját útjukat járják, és nem hazudják a szeretet és boldogságérzetet. 
Ezeket az embereket természetüknél fogva két csoportra oszthatjuk: okkultista és misztikus.

Az okkultista ember az intellektus útján jár, a világot az elmén és az értelmen keresztül törekszik megismerni. Elsősorban az emberben és a természetben lévő rejtett Isteni Életet tanulmányozza.
A misztikus az érzelem útján halad és a szívén keresztül fogadja be az információkat.
Amikor egy emberben az okkult (értelem) és a misztikus (érzelem) egyesül a személy Felemelkedett Mesterré, vagyis tökéletes emberré válik (ettől még igen messze állunk). 
Ezek az őszinte, odaadó, segítő és gyógyító emberek most javarészt megélhetési problémákkal küzdenek és szenvednek a világban uralkodó káosztól és sötétségétől. Nem találják helyüket, meg nem értettnek, számkivetettnek, haszontalannak érzik magukat és sokszor a tevékenységüket is. 
Munkahelyet nemigen találnak, mert a cégek nem értelmes, gondolkodni tudó és jó szándékú dolgozókat keresnek, hanem tudatlan és gyáva, orruknál fogva vezethető embereket, akik fillérekért hajlandók bármilyen munkát elvégezni (elvégre valamiből élni kell…). 
A szellemiségben haladott ember képtelen a nyájrendszer tagja lenni, saját és mások szabadságának kivívására törekszik.
Sokan nélkülöznek, máról holnapra élnek és mégsem a vagyonszerzés és meggazdagodás a céljuk, hanem az emberiség felemelkedése. Bármilyen nehéz helyzetben is vannak a hitük, akaratuk és a szeretettel átitatott bölcsességük erőt ad számukra a túléléshez. Egyetlen vágyuk az, hogy a világ és az emberiség szolgálatába állítsák szeretetüket, bölcsességüket, tudásukat, hitüket és minden olyan képességüket, mellyel valóban segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Szeretetért, gyógyításért, tanításért nem várnak viszonzást, de még hálát sem.

rakbetegseg_bioenergetika_st_germain_2018.jpg

Bizonyára sokaknak ismerős az a megmagyarázhatatlan „jelenség”, amikor hitük és meggyőződésük ellenére úgy érzik, hogy egyedül maradtak, imáik nem találnak meghallgatásra, nincs segítség és megoldás a problémáikra, régi törekvésük és elképzelésük eltűnni látszik, és amiben eddig hittek abból semmi sem állja meg a helyét. 
Ezt nevezik a „lélek sötét éjszakájának”, avichi-nek, „hullám nélküli”-nek, amely a végtelen nyomorúság és az elkülönülés állapota, amikor az ember teljesen egyedül és minden élettől elzárva érzi magát. Ez az, ami a számkivetettség, tehetetlenség, sikertelenség és meg nem értettség szörnyű érzetével jár. 
Ezt az állapotot valamikor mindannyiunknak meg kell tapasztalni egyrészt azért, mert az önmagunkban való hit próbájának nagy leckéje, másrészt pedig azért, hogy a későbbiekben segítségére lehessünk azoknak, akik utánunk élik ezt meg. 
Inkarnációnk során többször élünk meg kisebb „hullám nélküli” időszakot, mely nem tévesztendő össze a lélek „nagy” sötét éjszakájával. 
Ebből az állapotból csak az önmagunkban való hit, a kitartás (türelem) és az önzetlenség vezet ki bennünket.

Kedves jelenleg nehéz helyzetben élő spirituális Testvérem!
Tudd, hogy az a bizonyos ösvény, amelyen éppen haladni igyekszel nagyon meredek, szűk, keskeny, sötét és göröngyös, s egyáltalán nem könnyű az előrejutás rajta, mert ez csak neked készült és senki sem világította ki és simította el az utat előtted. Van egy lélekterved, amit tetszik, nem tetszik, végre kell hajtanod és emellett dönthetsz úgy, hogy gyorsabban fejlődsz, mint mások és Isten szolgálatába állsz. Tulajdonképpen ezzel a döntéssel az amúgy sem könnyű életeden nehezítesz jókorát.
Te döntöttél úgy, hogy ezt az utat járod, és amikor nagyon nehéz jusson eszedbe:
„Ha Istennek szeretnél szolgálni, akkor készülj fel igen sok megpróbáltatásra… mert az aranyat tűzben próbálják, a kiválasztottat meg a balsors kohójában.”
(Sirák fia könyve)

Úgy látom, hogy egyre többeknek kezd elege lenni a spirituális, ezoterikus hazugságokból és értéktelen információkból. Az emberek dezinformáltak, csalódottak és bizalmatlanok, mert Isten útjait sötétnek és értelmetlennek, a spirituális segítők nagy részét pedig csalónak és pénzéhesnek látják. Rengeteg kárt okoztak már a társadalomnak a hazug, alantas és képmutató ezoterikus tevékenységet folytató emberek, éppen ezért nem könnyű az őszinte és önzetlen segítőknek visszanyerni a csalódott személyek azon bizalmát, melyet a szemfényvesztők földbe döngöltek.

Írásaimban gyakran említem a hit fontosságát. Ez nem azt jelenti, hogy elhiggyünk valami józanészen túlit, vagy vakon kövessük mások eszméit. Mindenkinek az egyéni hitrendszerét kell felépítenie a saját tapasztalatai alapján. Naponta rengeteg információ ér el bennünket különböző csatornákon keresztül, melyekből meg kell tanulnunk a számunkra fontosat és valóságosat felismerni majd hasznosítani a hétköznapi életben. 
Istennek nincsenek kedvencei és kegyeltjei. Senki nem kap ajándékba csak úgy különleges képességeket, varázserőt, gyógyító tehetséget vagy tudást – ezekért minden lélek inkarnációi során keményen megdolgozik.
Egyikünknek sem kell súlyosabb terhet cipelnie, mint amekkorát elbír, és nem kell többet tennie, mint amire képes!
Ne féljünk döntést hozni és kiállni önmagunkért, céljainkért és elveinkért, ugyanis ez az út vezet a szabadsághoz és a Világ Világosságához!

letiltasrol_tajekoztatas.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://logoszvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4712306467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petneházi Károly 2018.04.26. 06:51:34

Kedves Mária!

Hálásan köszönöm ezt a csodálatos írást. Sokat segített.
Béke legyen önnél. Károly

mezgaaladar 2018.12.24. 21:47:10

„Ha a szart megporcukrozzuk, az attól még szar marad”.

"Ha a szart sokáig porcukrozzuk, akkor az is édessé válik"

Kevamaria · http://www.logoszvilag.hu 2018.12.24. 21:50:19

@mezgaaladar: Ízlés dolga! Aki hazugsággal cukrozza - mert úgy szereti-, annak jó étvágyat hozzá!
süti beállítások módosítása