LÉLEKTÁRS, IKERLÁNG és IKERFÉNY
2016. június 15. írta: Kevamaria

LÉLEKTÁRS, IKERLÁNG és IKERFÉNY

lelektars_ikerlang.jpgMostanában igen népszerűvé vált a spirituális szemléletű embereknél az ikerláng témakör.
Az utóbbi időben elég sok ikerlánggal foglalkozó cikket olvastam és elképesztőnek tartom, hogy sok megélhetési ezoterikusan gondolkodó és ténykedő ember, milyen magas szinten hülyíti az elvakult és tudatlan útkeresőket. Egyszerűen nem értem, hogy miért kell az emberek amúgy is bonyolult érzelmi világát még jobban bonyolítani és elbizonytalanítani olyan kérdésekkel, melyek egy friss szerelmi kapcsolatban lényegtelenek!
Különböző teóriákat állítanak fel a fene nagy „megvilágosodott” spirituális „guruk”, akik aztán megmondják a frankót, hogy miről és hogyan ismerhetjük meg az ikerláng társunkat. De találkoztam már olyan „módszerrel” is, ami bevonzza az ikerlángot az egyén életébe, vagy ha a lélek a leszületése előtt a teremtői tervébe elfelejtette betenni az ikerlángjával való találkozást, akkor e módszer kidolgozója itt és most segít átírni a lélek programját, s persze jó pénzért, a "szenilis" lélekkel együtt pótolják a „hiányosságot”.
A leggyakoribb vakítás azonban az, hogy egyre több spirituális személy azzal hitegeti az embereket, hogy belelát az előző életekbe és sokszor még ahhoz is veszi a bátorságot, hogy megmondja, hány inkarnációja volt egy léleknek. Az pedig már a dolog csimborasszója, amikor az „életekbe belelátó” személyt gyengéd szálak fűzik a másik emberhez és azzal manipulálja a szeretett egyént, hogy elhiteti vele, hogy ők ketten már sok száz vagy ezer éve hű szerelmes társai egymásnak. 
Néhány évvel ezelőtt mindenki a lélektársát kereste és „találta” meg, ha szerelmes lett. Aztán rájöttek az igaz szerelemre vágyók, hogy a lélektársukat hiába keresik... ugyanis valami oknál fogva nem találják. Ezért új irányba indultak és már nem a lélektársukat keresik, hanem az ikerlángjukat. 
Én megértem, hogy sokan vágyják az igaz, tiszta és szenvedélyes szerelmet és szeretnék megtalálni életük párját, akivel kölcsönösen segítik egymást az ösvényen haladásban. Csakhogy! Még mielőtt olyat keresnénk, ami nincs, vagy ami lényegtelen, gondolkozzunk már el azon, hogy miben visz bennünket előre az az információ, hogy lélektárs, ikerláng vagy ikerfény a szeretett ember, akit társként fogadunk el? 
Nem mindegy, hogy hány életen keresztül ismertük egymást és milyen kapcsolatban voltunk az előző inkarnációinkban?
Miért akarjuk megmagyarázni, hogy XY-t jelenleg miért szeretjük, vagy mi az oka, hogy vonzódunk hozzá?
Nem lehetne csak úgy simán, feltétel nélkül, őszintén szeretni és tisztelni a másik embert? 
Miért kell felcímkézni valakit, mondjuk egy ikerláng minőséggel ahhoz, hogy tiszta szívből tudjuk szeretni és a közösen eltöltött időt élvezni?
Számtalan spiri-okoska cikket olvastam már erről a témáról, amelyben olyan emberek fejtegetik a lélektárs és ikerláng jellegzetességeit és felismerésének módját, akiknek javarészt halvány fogalmuk sincs arról, hogy miről beszélnek, csupán egy saját szerelmi tapasztalatot fogalmaznak meg (aminek csalódás vagy kudarc lett a vége), s ez alapján vonnak le messzemenő következtetéseket és általánosítanak.

Írásaimból elég világosan kitűnik, hogy megvan a magam világnézete, melyet saját weblapon (www.logoszvilag.hu) és két blogon keresztül alkalmanként megosztok az Olvasókkal.
Az alábbi sorokat azoknak szánom, akiknek van szemük a látásra, fülük a hallásra és az sem hátrány, ha önálló gondolatokkal (elvekkel, világszemlélettel) is rendelkeznek.Ezúttal nem ecsetelem a szeretet és szerelem, valamint a különböző emberi kapcsolatok jelentőségeit, mert ezt már több cikkemben megtettem (pl: Szeretet, Szerelem, Tantra Szex, Társkereső Párkeresők…), most csak a lélektárs, ikerláng és ikerfény általam igaznak tartott elveit osztom meg az érdeklődőkkel.

LÉLEKTÁRS/IKERLÉLEK
lelek.jpgMielőtt elkezdjük lázasan keresni a lélektársunkat, nem árt, ha tisztában vagyunk a LÉLEK kilétével és fogalmával!
Az alaptétel, amiből kiindulok az, hogy az ember a Szellem – Lélek – Test (anyag) egysége.
A lélek nem egy személy és nem emberi kinézete van, hanem csupán apró „fényjelenség”, amely sokkal finomabb szubsztancia, mint a sűrű anyagból álló testünk.
A lélek az ember isteni természetének alkotórésze (az Isteni Én tükörképe), mely nem szellem és nem anyag, hanem a kettő közti összefüggés.
Azt, ami egyesíti a formát (anyagot) és az életet (szellemet), vagyis az, ami ennek az egyesítési szándéknak az eredménye léleknek/lelkiségnek, individuumnak nevezzük.
A lélek EGYséget is jelent, ami szövetség a belső vágy és a külső valóság között.
A lelkiségünk belső szellemi részünk, amely az egészet, a saját teljességet, és a csoporthoz (egységtudathoz) való tartozást is tudatosítja.
A lélek individuális, azaz EGYéni (egy teljes egész), ennélfogva nem fél, tehát nem keresi inkarnációja során a „másik felét” az ellenkező nem táborában! Lelkiségünk egészen a test haláláig a saját egységében van, nem szakadozik szét, nem olvad össze és nem válik eggyé a másik ember lelkével. A lelkek kapcsolódnak egymáshoz, de ebben a világban soha nem lesz két lélekből egy! 
A lélek androgün (nemtelen), ugyanis egyformán megvan benne a hím és a nő minőség. Amikor az individuum inkarnálódik a személyiségnek, vagyis az embernek lesz hím vagy nő neme, mert az adott megnyilvánulásban a lélek, ebben a minőségben akar tapasztalatokat szerezni.
És most röviden arról a „híres” lélektársról, akit oly sokan egész életükben keresnek, ám mégsem találnak.
A lélektárs, más néven ikerlélek, két olyan individuum, amelyek azonos céllal, teremtői tervvel, tulajdonságokkal és megjelenéssel inkarnálódnak. Ez nem az egypetéjű ikreket jelenti!
A lélektársak egy időben való inkarnálódása nagyon ritka jelenség, de ha mégis megtörténik, akkor a Karma Urai tesznek róla, hogy a lehető legmesszebb legyenek egymástól és ne találkozzanak életük során. Az ikerlelkek találkozása ugyanis olyan intenzitású folyamatokat produkál, mint egy nukleáris reakció.
Összefoglalva: Komoly bajban van az, aki találkozik a valódi lélektársával… Szerencsére e találkozás nem az emberen múlik, hanem a Karma Urakon és az Őrangyalokon, akik különös figyelmet fordítanak arra, hogy ez ne történjen meg.

tantra_szex_ma.jpg

IKERLÁNG
Újabban a lélektárs helyett az ikerlángot „találják” meg a spirituálisan gondolkodó emberek, ha megjelenik a szerelem az életükben…
Az ikerláng két olyan lélek, akik többek közt azért inkarnálódnak, hogy egymás céljait segítsék oly módon, mint ahogy két gyertya segíti egymást a világításban és a tűzerőben, miközben hű marad saját világosságához.
Tehát a két személy SEGÍTI egymást abban, hogy a lelkek által vállalt teremtői tervek megvalósuljanak. Valamit közösen kell létrehozniuk és együtt megélniük.
Az ikerláng nem két lélek eggyé válását és nem is „fél lelkek” egymásra találását jelenti!
Nagy dolgokra képesek együtt, rendkívül egymásra hangoltak, szavak nélkül is tudják, hogy mit érez és gondol a másik.
Nem törvényszerű, hogy csak férfi és nő lehet ikerláng, ennél fogva nem feltétlenül szerelmi kapcsolatról van szó.
Az ikerlángságot általában hosszantartó mély érzelmek jellemzik, mely kötődhet testvérhez, rokonhoz, baráthoz és partnerhez is. 
Nem szeretnék elkeseríteni senkit, de az ikerláng-élet általában nem felhőtlen és sokszor nem is egyszerű, valamint az „örökszerelem” tévhittel ellentétben legtöbbször nem is sírig tartó.

IKERFÉNY
Az effajta emberi kapcsolatot úgy jellemezném, hogy baráti. Csak akkor és addig vannak egymás mellett, amíg szükségét érzik. Az ikerfények közt nincsen ellenállhatatlan, szinte mágnesszerű vonzalom és egymás hiányát is könnyebben viselik. 
Az ikerfények nagyon jól érzik magukat egymás társaságában. Tartalmas beszélgetéseik és eszmecseréik vannak, hasonló világszemlélettel rendelkeznek, ami nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértenek, valamint energiáik – ugyanúgy, mint az ikerlángnál – segítik egymást az élet több területén.

Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy az életünkben résztvevő emberek milyen szerepet játszanak inkarnációnk során, a lényeg ugyanaz: segítjük egymás szellemi fejlődését. 
Valójában a lélektárs, ikerláng és társai kifejezéssel a különleges és magasztos érzelmi kötődésünket szeretnénk kifejezni a szeretett személy iránt.
Az emberek csak tükröt tartanak egymásnak, de nem tükrök! Az elénk tartott tükörben csupán egyes tulajdonságaink tükröződnek vissza és nem a teljes ember, aki a Szellem – Lélek – Test egysége.
E tükör elsősorban az önismeret gyakorlásában, másodsorban életünkre vonatkozó felismerésekben segít, mely jól használva komoly önismerethez, rosszul használva tükörútvesztőhöz, illúziók kergetéséhez vezet (ilyen pl. a lélektárs, ikerláng és a másik felem keresgélése/megtalálása).
Semmi sem tart örökké, így az emberi kapcsolatok is változnak, átrendeződnek vagy megszűnnek.
Mit számít, hogy egy személy ikerláng vagy ikerfény, ha szeretjük! Az is mellékes, hogy meddig tart a kapcsolat, hiszen ebben a világban minden múlandó.
A lényeg a MOSTban van, éljük meg a JELEN adományait és adjunk hálát a sorsnak (Istennek), hogy találkoztunk azzal a személlyel (lélekkel), akivel megtapasztalhattuk a feltétel nélküli szeretetet, szerelmet vagy akár egy bizalmas baráti kapcsolatot.

letiltasrol_tajekoztatas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://logoszvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr88812150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása